Изложба фотографија Ивана Радојковића из Кладова

14.06.2024.

Поводом прославе Свете Тројице (Духови) у Петровом Селу код Кладова биће отворена стална изложбена поставка фотографија Ивана Радојковића из Кладова под називом "Петрово Село реликти прошлости".
Свечано отварање је у  недељу, 23. јуна 2024. године у 10.00 часова у просторијама Месне заједнице Петрово Села.

О радовима Ивана Радојковића из Кладова, Жаклина Николић, директорка Библиотеке "Центар за културу" Кладово истиче;
"Иван је естета и заљубљеник лепе фотографије који свет око себе посматра у кадровима. Хоби спортског бициклисте и љубитеља природе, подигао је на виши и то уметнички ниво. Већ две деценије изузетно успешно фото-објективом бележи драматичну лепоту и богатство пејзажа источне Србије, Националног парка Ђердап, подручје општине Кладово али и шире.
Кроз фотографију Радојковић веома интимно али и објективно дочарава стварност као визуелни приказ одређене теме. Његови "погледи" су права уметничка дела препуна личних емоција али и естетских вредности које је усавршио преносећи лепоту на широке масе.
Изложбом фотографија "Петрово Село реликти прошлости" Радојковић из своје визуре приказује траг прошлих времена и дубоку и дугу трацију села које је насељено пре 177 година. Фотографије сем уметничког израза остављају и трагове народне градитељске баштине карактеристичне за подручје Националног парка Ђердап.  
Јако се радујем и честитам Ивану Радојковићу на изузетним фотографијама и на још једној изложби коју приређује за своје Петровосељане и самим тим афирмише вредности насеља са богатом традицијом. 
Подсећам да је у галерији Библиотеке у Кладову први пут самостално излагао 2010. године а већ 2011. године заједно са Гораном Богдановићем из Костола са изложбом фотографија "Дунав и живот".
Нека настави да спаја хоби, вештине, уметност и лепоту."


Организатор изложбе је удружење АРТЕПОК Кладово. 

Деценијски пријатељ аутора изложбе је Библиотека "Центар за културу" Кладово.