Концерт музичких етно бисера из Софије (Бугарска) и Кладова (Србија)

07.04.2024.

Библиотека “Центар за културу” Кладово у петак 12. априла 2024. године има велику част и задовољство да након четири године поново угости певачке групе из главног града Бугарске, Софије.

Учесници програма:

1. Квартет „Слава“ у ОШ „Факел“, Софија, под вођством Алексеја Лесичког.

2. Вокална група "Факел" при ПН "Факел" са вођом Николајем Захаријевим.

3. Певачки ансамбл "Љуљинци" под вођством Алексеја Лесичког

Кладово их дочекује наступом певачке етно групе “Гривна” Основне музичке школе “Константин Бабић” из Кладова под руководством проф. Вање Златковић.

Етно група „Гривна“ се састоји  од неколико чланова деце основношколског узраста, који су уједно и ученици Основне музичке школе, а циљ групе је неговање музичке српске традиције и уживање у учењу и певању народних песама. 


Певачку групу из Софије предводи библиотекарка Галина Томова која води својеврсни културни центар и библиотеку Народно читалиште „Факел“, основано 1920. године.   

Певачка група Народног читалишта „Факел“ из Софије састaвљена је од библиоtекара али и аматера певача. Певајући чувају од заборава народно изворно стваралаштво и деле га са другима дружећи се и путујући.

Учествује у многим културним манифестацијама на локалним, регионалним, градским и међународним манифестацијама - Турска, Албанија, Румунија, Грчка, Северна Македонија, Србија.

Једносатно енто натпевавање заказано је петак, 12. априла 2024. године у 19 часова - галерија библиотеке у Кладову.

Улаз је слободан.