Поетско музички кабаре „Чезнем да вам кажем“

08.05.2024.

Библиотека "Центар за културу" Кладово у уторак 14. маја 2024. године са почетком у 20.00 часова приређује својој публици поетско музички кабаре у којем учествују:Наташа Радовановић, сопран, стална чланица Опере Народног позоришта у Београду, Павле Јоксимовић, пијаниста. Специјални гости: Мина Лазаревић, Драгана Гага Мићаловић и Стеван Пиале.

Поетско музички кабаре „Чезнем да вам кажем“ родио се као жеља да се на духовит, аутоироничан и пријемчив начин публика сети и оживи сећања на нека друга времена, којих се углавном сећамо са сетом.

Првак драме Београдског драмског позоришта, Милорад Дамјановић, провешће публику кроз успомене на детињство, Југославију, студентске дане, почетак каријере, али и савремено доба у коме живимо. Свака од целина, употпуњена је поезијом, која је на неки начин обележила периоде о којима ће глумац говорити, али и најважнијим песмама, које представљају бисере српске поезије.

Програм овог кабареа, поред његове централне приче, прати анђеоски глас Наташе Радовановић, сопрана Опере Народног позоришта у Београду, која ће певати поп, евергрин и џез песме које су обележиле све генерације.

„Чезнем да вам кажем“, је духовито, занимљиво и емотивно путовање кроз оно што јесмо, оно што су наши родитељи и људи око нас. Прича свих нас, испричана и отпевана кроз речи оних на које смо највише поносни као што су Васко Попа, Десанка Максимовић, Јован Дучић, Мирослав Антић…

Претпродаја улазница по цени од 800 динара је организована на благајни Дома омладине сваког радног дана од 07.00 до 15.00 часова, као и на дан представе сат времена пред почетак програма. 

Добро нам дошли!