Предавање Ненада Гугла „Човеково кретање напред и навише

13.06.2024.

Библиотека "Центар за културу" Кладово у петак 21. јуна 2024. године са почетком у 19.30 часова на летњој позорници БИБЛИОТЕКЕ на дунавском кеју, приређује мотивационо предавање професора и књижевника Ненада Гугла. Тема је "У потрази за смислом - Човеково кретање напред и навише". Разговараће се о животу, науци, човеку, међуљудском, духовном и уметничком у сваком од нас.
Поред тематског предавања биће говора и о књигама аутора. 

Професор Ненад Гугл је својим инспиративним говорима и занимљивим погледима на свет доспео до шире публике путем медија.  Успео је да покрене младе и старије људе да дубље зађу у своју личност и постану свесни свог потенцијала, односно неисрпне енерије која се крије у сваком од нас. „Радост стваралаштва и изграђивања себе даје једну дугорочну ноту среће“.

Ненад Гугл је професор српског језика и књижевности, аутор три веома запажена романа „Умро сам у петак“, „Велелепота секунде“ и „Живео сам хиљаду година“ и водитељ јединствене емисије БИТ на ТВ Храм, говорник и предавач. Он сам за себе каже да је његов позив приповедач, да он чита књиге за друге и да је његова мисија да људе покреће. Оно што Гугла издваја у односу на друге професоре и предаваче јесте начин на који трансферише – преноси знање на своје ученике и слушаоце, а посебно дар за повезивањем знања из различитих области и њихова примена у свакодневним  животним ситуацијама и проблемима.