Свечана академија поводом Дана општине Кладово

07.05.2024.

Поводом Дана општине Кладово, 26. априла и великог јубилеја тврђаве Фетислам, уз интонирање химне „Боже правде“, одржана је свечана академија у Библиотеци "Центар за културу".
Свечаности су присуствовали бројни гости, а приређен је и пригодан културни програм.

Присутне госте поздравио је Саша Николић, председник општине Кладово, који је у своје лично име и у име локалне самоуправе честитао Дан општине и нагласио да је то дан свих нас који смо свој рад и судбине везали за овај град.

Традиционално, овом приликом додељена су признања и награде онима који су својим радом, хуманошћу и залагањем обележили прошлу годину, или оставили дубок траг који ће и будућа поколења општине Кладово памтити по великим делима.

У културном-уметничком програму учествовали су ученици ОМШ „Константин Бабић“, хор и певачка група „Гривна“ која промовише богато културно наслеђе. Наступила је и плесна група која је прошле године успешно представила нашу општину на Музичком фестивалу „Србија у ритму Европе“ и АКУД „Полет“ из Кладова.

Техничку логистику и сценксу организацију свечане академије  организовала је Библиотека "Центар за културу" Кладово уз техничку помоћ ХЕ "Ђердап" Кладово.