„Euteka – EU u vašoj biblioteci“ - organizuje predavanje za preduzetnike

18.06.2016.

„Programi podrške preduzetnicima“

(Fondovi EU i države Srbije koji su na raspolaganju preduzetnicima)

Biblioteka Centar za kulturu Kladovo i projekat „Euteka – EU u vašoj biblioteci“ pozivaju vas na prezentaciju programa podrške Evropske unije malim i srednjim preduzećima, u sredu, 22. juna 2016. godine u 12h u prostorijama biblioteke (Ulica Dunavska br.7).

O tome koji su sve programi podrške EU dostupni vlasnicima preduzeća u Srbiji kao i kakve benefite domaća preduzeća mogu imati učešćem u programima podrške, govoriće;
Andrija Pejović (Tim Evropa Srbija), ekspert za EU fondove i upravljanje projektima.
Boban Kostandinović, saradnik Regionalne razvojne agencije iz Zaječara, predstaviće  državne fondove koji na raspolaganju preduzetnicima u okviru „Godine preduzetništva“ i izneće neka od iskustava vlasnika preduzeća koji su već iskoristili ovu pogodnost.
Okupljenima će se obratiti i Dušan Perović, osnivač i predsednik kompanije „Termovent – Komerc“  d.o.o., inače dobitnik prestižnog priznanja Ernst&Janga "Preduzetnik godine u Srbiji, koji na području opštine Kladovo ima proizvodni pogon.

Gosti će imati priliku da iz prve ruke dobiju informacije o procesu apliciranja za dobijanje podrške na određenim programima kao i konkretne savete od govornika. 

Pozivamo Vas da prisustvujete ovoj prezentaciji i druženju sa preduzetnicima sa područja opštine Kladovo.

 „EUTEKA - EU u vašoj biblioteci“ je projekat koji ima za cilj pružanje konkretne podrške bibliotekama širom Srbije kako bi one u svojim sredinama postale mesta za informisanje građana o temama koje su u vezi sa EU. U okviru projekta će biti organizovani javni događaji u 21 biblioteci širom Srbije te dostavljene nove publikacije i knjige, kao i informativni materijal za bibliotekara i njihove korisnike koji će im pomoći da se upoznaju sa EU i njenim vrednostima. U okviru projekta biće donirano 15 Euteka polica bibliotekama u Srbiji.

Koristan link:
 http://kontakta.rs/euteka-pokrecemo-eu-teme-u-bibliotekama-u-srbiji/

https://www.youtube.com/watch?v=Ji5PKsjFvLg