„Danas“ u Kladovu

24.03.2012.

Nastavljajući sada tradicionalnu akciju „Hiljadu poklona za hiljadu čitalaca“, ekipa Danasa u subotu 24. marta krenula je Dunavom nizvodno od Beograda i zaustavila se u Donjem Milanovcu i Kladovu.

Ove dve dunavske varoši nisu izabrane slučajno, budući da je u vikend izdanju Danasa bio i dodatak posvećen najvećem srpskom nacionalnom parku, Đerdapu, koji se prostire na teritoriji opština Golubac, Majdanpek i Kladovo.

Dakle, bilo je u subotu „platiš jedan dobiješ tri“, jer je uz vikend izdanje Danasa išao dodatak „Veličanstveno je stajati na obali Dunava“ i poklon-knjiga, MTS kartica, DVD izdanja Nacionalne geografije ili filmova, sokovi, čini se više nego dovoljno razloga da se sunčani, prolećni vikend započne uz Danas.

S obzirom da prepoznatljivi plavo-beli kombi nije prvi put u Donjem Milanovcu, prethodna akcija organizovana je pre par godina, štand lociran na gradskom trgu „okupirali“ su stalni čitaoci Danasa, ali i oni koji će to uskoro postati. Domaćini danasovcima bili su zaposleni u JP Nacionalni park Đerdap, a direktor ovog preduzeća Srđan Stefanović je sa direktorom Dan grafa Dušanom Mitrovićem, razgovarao o mogućnostima i proširenju saradnje ovog zaštićenog područja i dnevnog lista Danas.

Subota, pijačni dan u Kladovu, zajedno sa lepim vremenom izmamila je brojne stanovnike ovog dunavskog gradića na ulice i gotovo svako od njih zaustavio se kraj Danasovog kombija ispred Doma omladine. I mali i stariji Kladovčani bili su u dilemi šta uz primerak vikend-izdanja da izaberu kao poklon, pa su najčešće dilemu rešavali kupujući više primeraka novina odjednom. Dilemu da li treba čitati Danas nisu imale dve kladovske dame, direktorke Centra za kulturu i Turističke organizacije opštine Kladovo, Žaklina Nikolić i Nevenka Boldorac, koje su pohvalnim rečima govorile o doprinosu Danasa promociji Kladova i aktivnosti kulturnih i turističkih poslenika ove opštine, zaključujući da im je saradnja sa Danasom dragocena. Akcija „Hiljadu poklona za hiljadu čitalaca“ izazvala je i pažnju lokalnih medija, o čemu je kao gost u programu Radio Đerdapa govorio direktor Dan grafa Dušan Mitrović.

 Koristan link:

http://www.danas.rs/danasrs/srbija/hronika/danas_na_djerdapu.73.html?news_id=236769