12. takmičenje u frankofonim šansonama

02.03.2016.

Francuski institut u Srbiji već trinaestu godinu zaredom organizuje Takmičenje za frankofonu pesmu, dok se u Kladovu, zahvaljujući aktivnom radu frankofonog udruženja „Alijansa Srbija-Francuska“ organizuje već dvanaest godina.

Regionalne selekcije održavaju se u četiri grada;

Niš: nedelja 28. februar - 13h, Sala Simfonijskog orkestra
Beograd: četvrtak 3. mart - 18h, SKC
KLADOVO: subota 5. mart 2016.- 19h, Centar za kulturu (nastupaju takmičari iz Kragujevca,Majdanpeka, Bora i sa područja opštine Kladovo)
Novi Sad: subota 12. mart - 16h, Sinagoga
Finale: Niš, nedelja 27. mart - 14h, Sala Simfonijskog orkestra 

Izabrani kandidati su mladi iz Srbije uzrasta od 13 do 28 godina koji uče ili su učili francuski jezik I oni se predstavljaju pesmom iz frankofonog savremenog repertoara na regionalnoj selekciji, pred žirijem sastavljenog od profesionalaca iz oblasti muzike kao i iz francuskog jezika, koji ocenjuju interpretaciju, pevačko umeće i jezičke sposobnosti kandidata. Kandidati odabrani od strane žirija na regionalnoj selekciji učestvuju zatim u finalu takmičenja, gde nastupaju najbolji kandidati iz četiri grada u kojima je održano regionalno takmičenje.

Nagrada za prvo mesto u kategoriji seniora je plaćeni boravak boravak na Belforskom muzičkom festivalu Eurokéennes koji se održava od 1. do 3. jula 2016. godine u Francuskoj, a nagradu dodeljuje Savet Departmana Belfora. 
Nagrada za prvo mesto u kategoriji Junior je plaćeni boravak za učešće u finalu na Festivalu frankofone pesme u Baja Mare u Rumuniji.

U partnerstvu sa: Bibliotekom „Centar za kulturu“  kao i Alijansom iz Kladova, SKC Niš, Muzičkom omladinom Novog Sada i Savetom Departmana Belfora.

Ulaz je besplatan.

Dobro došli!

Opširnije o tome na:

http://www.institutfrancais.rs/srp/02j.html#chanson2