32. „Zlatna bućka Đerdapa“

17.08.2015.

Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo i ove godine programski potpomaže organizaciju sportsko-ribolovne manifestacije „Zlatna bućka Đerdapa“ koja se od 20. do 22. avgusta 2015. godine održava već po 32. put u ribarskom naselju Tekija na obali Dunava.

Dvodnevnu manifestaciju u Tekiji, obilazimo našom pokretnom bibliotekom – bibliobusom i za najmlađe mališane organizujemo dečju kreativnu crtaonicu, izložbenu postavku najuspešnijih radova i maskenbal.

Donosimo raznovrsni pribor za crtanje, nagrade za najmaštovitije maske, slatkiše i poruku da je najlepše druženje uvek u društvu svojih vršnjaka ali i uz knjige.

Učešćem na ovakvim manifestacijama, saznajemo na terenu  više o običajima i nematerijalnom kulturnom nasleđu stanovnika. To je razlog više što je Tekija već nekoliko godina centar zbivanja naše manifestacije „Običaji sa Đerdapa“ i „Lekovito bilje i začini sa Đerdapa“  koju finansijski potpomaže Ministarstvo kulture i informisanja RS.

Organizatori manifestacije su Turističko društvo i Mesna zajednica Tekija.

Zahvaljujemo se kompaniji d.o.o „Tekijanka“, Gradskoj knjižari i knjižari „Bajka“ iz Kladova na vrednim poklonima koje su izdvojili za mališane iz Tekije.