3D bioskop – Decembar 2014.

17.12.2014.

RASPORED PROJEKCIJA:

Ponedeljak, 22. decembar 2014.

15h - Spasavanje Deda Mraza – 250 dinara

17h i 20h – HOBIT – Bitka pet armija – 300 dinara

Utorak, 23. decembar 2014.

15h - Spasavanje Deda Mraza – 250 dinara

20h – HOBIT – Bitka pet armija – 300 dinara

 

SADRŽAJ FILMOVA:

“SPASAVANJE DEDA MRAZA”  (sinhronizovano)

Režiser:  Leon Joosen

Glumci:  Milan Čučilović, Mina Lazarević, Ivana Popović

Žanr: Avantura, Animirani

Trajanje:  83 min

 

Ne propustite prelepu animiranu bajku o malom vilenjaku koji je odlučio da spasi  Božić!

Opasnost  koja se nadvila nad Severni  pol ovoga Božića bi mogla da dovede u pitanje posetu Deda Mraza deci sveta. Naime, zli vilenjak je odlučio da ukrade poznatom Dedici mašinu pomoću koje on putuje kroz vreme i u jednoj večeri uspeva da podeli poklone svim mališanima na zemaljskoj  kugli. Kako bi to sprečio, simpatični  vilenjak napustiće svoju štalicu i upregnuti  sve svoje snage ne bi li spasio Božić i osigurao dostavu poklona na vreme! 

https://www.youtube.com/watch?v=exFC0FC_mbM 

“HOBIT – Bitka pet armija”  

Režiser: Peter Jackson

Glumci: Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage, Luke Evans, Orlando Bloom, Aidan Turner

Žanr: avantura, fantazija

Trajanje: 145 min

Godina proizvodnje: 2014

 

Veliko finale  trilogije koja je postavila nove standard filmske umetnosti.     

Najnovija HFR 3D tehnologija!

Nastavak  prošlogodišnjeg  bioskopskog  hita, u režiji  Pitera Džeksona, drugi je deo  trilogije o avanutrama  Bilba Baginsa. Patuljci, Bilbo i čarobnjak Gandalf uspešno su izbegli  Maglene  planine, ali Bilbo je pronašao  prsten koji će  obeležiti  sudbinu  Srednje Zemlje.

Svi oni nastavljaju svoj put kako bi povratili zlato, koje je u kandžama Zmaja Šmauga i kraljevstvo Erebor.

Magija HFR-a u Hobitu dolazi posebno do izražaja zbog ukupne estetike filma i žanra. HFR pred publiku donosi  istinsku akciju i odvodi vas u Srednju Zemlju. Publika ima osećaj virtuelne stvarnosti  odnosno osećaj "kao da ste tamo".

 

Odlučujuća bitka u Međuzemlju vodi se krajem 2941. godine i trećeg doba ispod planine Erebor. Ona donosi povratak zmaja Šmauga, koga je poznata družina u prethodnom nastavku proterala iz njegovog staništa. Ljuta i opasnija nego ikada, ova neman će biti stalna pretnja stanovnicima Dugog jezera. Dok će Torin biti opsednut ponovo osvojenim blagom, Gandalfa će brinuti hoće li stanovnici Međuzemlja prepoznati pravu opasnost koja dolazi u liku Saurona.

 

https://www.youtube.com/watch?v=4Nc5GQp6kpw

 

ŠTA JE TO TO HFR 3D TEHNOLOGIJA?

Skoro 80 godina u bioskopima je bila dominantna tehnologija koja se bazirala na izmeni 24 slike u sekundi. Sada po prvi put bioskopski posetioci mogu uživati u magiji koju donosi film sa 48 slika u sekundi.

Filmski spektakl “Hobit” je snimljen HIGH FRAME RATE tehnologijom ili skraćeno HFR.

Kod HFR tehnologije se radi o potpuno novom postupku rukovanja kamerom koji omogućuje snimanje i prikazivanje dvostruko većeg broja slika u sekundi. Iz tog razloga su pokreti u filmu dočarani realnije. Time će kvalitet 3d projekcije biti još bolji. Kvalitet filmova će se u najvećoj meri videti kod brzih scena u filmu kao i kod pomicanja kamere u svrhu praćenja određenog objekta ili osobe u filmu. Senzacionalan bioskopski doživljaj je zagarantovan upravo kod 3D filmova jer je pozadina briljantno oštra pa se time 3d efekat značajno pojačava.