66. Međunarodni beogradski sajam knjiga 2023. godine

19.10.2023.

Međunarodni Beogradski sajam knjiga je epicentar književnog stvaralaštva i obrazovanja jugoistočne Evrope već decenijama. Na kulturnom putovanju kroz reči, od 21. do 29. oktobra 2023. na Beogradskom sajmu, tradicionalno odlaze predstavnici Biblioteka i upoznaju se sa najnovijom izdavačkom produkcijom sa namerom da obogate knjižni fond. Biblioteka iz Kladova 27 godina redovno obezbeđuje odlazak svojih bibliotekara na Sajam knjiga sa ciljem da se prinovi knjižni fodn biblioteke aktuelnom produkcijom književnog stvaralaštva.

“Od početka ove godine kladovska biblioteka je uvećala knjižni fond za blizu 2.200 novih knjiga iz opredeljenih sredstava osnivača biblioteke, opštine Kladovo.  Od toga kupljeno 1.196 a još oko 1.000 knjiga je obezbeđeno iz otkupa Ministarstva kulture RS, Narodne biblioteke Srbije i poklona od pojedinaca i institucija.

Biblioteka u gradu i pokretna biblioteka koja obilazi 12 naselja opštine Kladovo broji oko 1.300 aktivnih korisnika, na području opštine koja prema podacima sa poslednjeg popisa 2022. godine, živi 17.435 stanovnika.
Inače, na ovogodišnjem Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga biće promovisan deenijski radi i rezultati rada pokretne bibliotekae- bibliobusa iz Kladova na štandu Bibliotekarskog društva Srbije u periodu od 26. do 29. oktobra.” - ističe Žaklina Nikolić direktorka Biblioteke u Kladovu.