Adaptacija i energetska sanacija Doma kulture u Kladovu sufinansirana projektom GRADOVI U FOKUSU Ministarstva kulture RS i opštine Kladovo

23.11.2023.

Na objektu Biblioteke “Centar za kulturu” Kladovo, poznatiji kao “Dom kulture”, počeli su radovi na zameni stolarije i energetskoj sanaciji koja se tiče obnove fasade objekta.

Radove sufinansira Ministarstvo kulture Republike Srbije u okviru projekta “Gradovi u fokusu” na kojem je aplicirala opština Kladovo kao vlasnik objekta.

Vrednost celog projekta je blizu 12 miliona dinara, Ministarstvo kulture Republike Srbije je opredelilo 8 miliona dinara, a učešće lokalne samouprave je oko 4 miliona dinara. 

Projekat podrazumeva adaptaciju i energetsku sanaciju Doma kulture sa zamenom fasadne spoljne stolarije, izolaterski, molersko-farbarski  fasadni radovi.

Predsednik opštine Kladovo Saša Nikolić, prilikom obilaska malog gradilišta, istakao je da je objekat od nerpocenjivog značaja za kulturni život već 47 godina i da je ovo najvredniji dar jedinoj ustanovi kulture u godini kada radno obeležava 150 godina čitališta na prostorima opštine Kladovo. Stoga projekat nosi simboličan naziv „Biblioteka – kultura čitanja“.

Radovi će trajati tokom novembra i decembra meseca 2023. godine.

Biblioteka će imati prilagodljiv režim rada.

Književnih, tribinskih, radioničarskih i izložbenih programa neće biti.

Programi u koncertno-pozorišnoj i bioskopskoj sali će biti usklađivani sa tempom izvođenja radova.
U periodu kada se izvode unutrašnji molerski radovi i zamena ulaznih vrata i svetlarnika, od 30.11. do 15.12. objekat neće raditi sem biblioteke. 

Pratite naše objave, budite uz nas, poželite nam nove sanacije, uređenja i obnavljanje i osavremenjavanje uslova za nas i vas!