Akcija NURDORA Zlatni septembar u Kladovu

21.09.2023.

NURDOR obeležava Zlatni septembar - mesec podrške deci oboleloj od malignih bolesti, tako što će u subotu 23. septembra 2023. sa početkom u 12h organizovati najveću prodajnu izložbu dečjih crteža u više od 20 gradova širom Srbije.

Kladovo je na tom spisku sa sledećim programom i mestom okupljanja - Plato Doma omladine u Kladovu od 12.00 do 15.00 časova - SUBOTA 23. septembar 2023;  

12.00 - 12.30 - podela zahvalnica
12.30 - Nastup foklora AKUD "Polet" Kladovo 
13.00 - Nastup učenika Osnovne muzičke škole "Konstantin Babić" Kladovo 
13.30 - Plesna grupa "Rea Dens"
13.45 - Animacije za decu sa Milicom 

U Srbiji svakog dana jedno dete oboli od raka. Ono što hrabruje jeste stopa izlečenja, koja je kod dece veoma visoka. Međutim, kako bi naši hrabri Superheroji mogli da se izbore i dobiju najvažniju bitku za život – podrška je ono što je ključno na putu do izlečenja. Iz tog razloga je važno da stvaramo društvenu zajednicu koja će biti senzibilisana i osvešćena o problemima sa kojima se suočavaju deca koja se leče i njihove porodice.
Kako bi doprineli tome kontinuirano organizujemo kampanje i akcije za senzibilisanje javnosti, kroz koje se šalje poruka zajedništva i podrške, kao stubova zdrave zajednice koja brine o onima među nama koji ne mogu sami. Dana 23. septembra na centralnim trgovima u više od 20 gradova širom Srbije biće organizovana prodajna izložba crteža dece iz cele Srbije. Odabirom bilo kog crteža biće podržan projekat rekonstrukcije nove Roditeljske kuće u Beogradu za smeštaj i brigu o deci oboleloj od malignih bolesti i njihovim porodicama, koje iz cele Srbije dolaze u Beograd zbog lečenja deteta.

Tvoja podrška je zlata vredna!

Inicijativu akcije u Kladovu je pokrenula, kladovljanka, dipl.psiholog Anđela Ćeliković, aktivna članica NURDOR organizacije. 

Tehnička podrška manifestacije u Kldovu je pružena od strane; opštine Kladovo, Biblioteke "Centar za kulturu" i Turističke organizacije Kladovo.