Apel za pomoć dvogodišnjoj Jovani Gvozdenović

14.12.2011.

Prijatelje kulture, ljude dobre volje i plemenitog srca, pozivamo da se odazovu humanitarnoj akciji, pokrenutoj u cilju  prikupljanja novčanih sredstava za klinička ispitivanja za Jovanu Gvozdenović iz Davidovca kraj Kladova.

Jovana  ima dve godine,  živi sa majkom Milenom, ocem Ivanom, bakom i dekom. Boluje od retke, enigmatične bolesti kojoj nije utvrđena konačna dijagnoza. Sa dve godine života ne hoda, ne sedi, ne govori, ima oštećen vid i sluh, problem sa disanjem i gutanjem, hrani se i konzumira lekove na NG sondu od 3 meseca života.

Više puta je hospitalizovana (Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“ Novi Beograd, odeljenje: Neurologija), ali je sve to nedovoljno.

U Srbiji ne postoji ustanova koja može da omogući  adekvatno ispitivanje uzroka bolesti, utvrdi dijagnoza i eventualno primeni efikasna terapija. Zato je neophodno potražiti nadu dalje. Univerzitetska bolnica u gradu Erlengen u Nemačkoj, izrazila je spremnost da istraži uzroke bolesti, pa je s tim u vezi zakazano ispitivanje i prijem za 05. mart 2012. Za početak istraživanja, porodici Gvozdenović je neophodna novčana pomoć od 15.000 evra.

U želji da se pomogne i podrži nada koja postoji za bolji i srećniji život male Jovane, koja svojim osmehom pleni pažnju i odaje utisak velikog borca za život, molimo Vas da svojim humanim gestom odvojite određen novčani iznos, u svoje lično ime, u ime firme koje zastupate u ime humanosti i ljubavi prema svačijem životu koji krasi nada i hrabrost.

Uplatu izvršiti na posebno otvoren račun za humanitarnu pomoć:

Primalac: Jovana Gvozdenović, Svrha: pomoć Jovani

Banca Intesa 160–254–90, poziv na broj: 54 – 102 – 0002931/5

Više informacija na kulturakld@gmail.com