April - mesec domaćeg filma u bioskopu

04.04.2012.

АПРИЛ – МЕСЕЦ ДОМАЋЕГ ФИЛМА

05-06-07-08 – април

ШЕШИР ПРОФЕСОРА КОСТЕ ВУЈИЋА

Жанр; комедија, историјски

Почетак 20 сати    Цена: 250 дин.

СИНОПСИС: „Шешир професора Косте Вујића“, филм о неодољивој младости Србије, оличеној у најславнијој генерацији матураната прве мушке гимназије из 1855.год. (која ће се остварити као најславнија научна и државотворна генерација у српском народу и његовој култури) и њиховом легендарном професору Вујићу.

Нови Шотрин филм је прича о професору Вујићу, доброћудном особењаку, хедонисти и педагогу за кога је његов ђак Михајло Петровић-Мика Алас написао да је био најоригиналнији професор 19. века. Вујић је био професор невероватном разреду матураната Прве мушке гимназије, у који су ишли: Мика Алас, Јован Цвијић, Павле Поповић, Милорад Митровић, Љубомир Стојановић... Они су постали историјско оличење епохе, као академци, професори, министри, политичари, а историчари  често истичу да је то био разред за сва времена, каквог није било ни пре ни после, разред за понос.

Глумци: Александар Берчек, Бранимир Брстина, Предраг Ејдус, Драган Јовановић, Зоран Цвијановић, Иван Босиљчић, Милош Биковић....

 

19-20-21 – април 

ЦРНА ЗОРИЦА

Жанр: црна комедија

Почетак: 20 сати  Цена: 150 дин.

СИНОПСИС: Радња филма смештена је у савремену источну Србију која је и даље уроњена у празноверја и предрасуде. Зорица (Љума Пенов) је девојка са села, која са собом носи проклество. Од када се њена прва љубав мистериозно удавила у реци, мушкарци у њеној близини умиру на најчудније начине.Љутити сељани су јој због тога наденули надимак „пољубац смрти“. Прича се компликује када Мане (Бранислав Трифуновић), тврдоглави полицајац који не верује у „ бапске приче“ и вештичарење, покушава да открије да ли је Зорица заиста серијски убица или само девојка жељна љубави.

Глумци : Бранислав Трифуновић, Љума Пенов, Мирјана Карановић, Зоран Цвијановић....

 

26-27-28 –април

УСТАНИЧКА УЛИЦА

Жанр : трилер

Почетак: 21 сат  Цена 150 дин.

СИНОПСИС : Млади тужилац добија случај који мора да држи у највећој тајности. Досије коији му доспева у руке, крије језиве тајне а клупко злочина почиње да се одмотава и води јако високо, тамо где нико до сада није могао доћи...Ко је Грбави, ко кога прати, ко је у смртној опасности, ко је крив а ко недужан. Сумње заменика тужиоца показују се оправданим, он више не зна коме може да верује . Ипак, одлучан је да ствар доведе до краја иако се опасност крије иза сваких врата на која покуца....

У овој игри све је дозвољено а сам чове је лака мета...

Глумци: Гордан Кичић, Раде Шербеџија, Уликс Фехмиу, Јелена Ђокић, Предраг Ејдус, Петар Божовић....