Bibliobus iz Kladova gost RTS-a

28.10.2013.

Završetak 58. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga, simbolično je obeležen učešćem pokretne biblioteke u emisiji RTS-a „Žikina šarenica“  u nedelju 27. oktobra 2013. godine.

Biblioteku „Centar za kulturu“ Kladovo, tim povodom svojim prisustvom i poklon knjigama za potrebe bibliobusa, podržali su:

Željko Ožegović, predsednik Organizacionog odbora beogradskog sajma knjiga,

Ljubivoje Ršumović, dečiji pesnik koji je otvorio 58. Međunarodni sajam knjiga i proglašen za najboljeg pesnika istog sajma,

Branislav Baćović, direktor d.o.o. „Transportšped“

Fabris Pato, ataše za lingvistiku ambasade Francuske u Beogradu,

Nađa Petrovski, ataše za medije ambasade Francuske u Beogradu.

O iskustvima pokretne biblioteke govorila je Žaklina Nikolić direktorka biblioteke „Centar za kulturu“ Kladovo.

U ovu akciju prikupljanja knjiga za potrebe pokretne biblioteke u Kladovu, prvo se ukljucilo Ministarstvo kulture i informisanja RS i Narodna biblioteka Srbije. 

Emisija je izazvala veliku pažnju gledalaca iz celog sveta, u velikom broju kod naših radnika na privremenom radu u inostranstvu i od bibliotekara iz okruženja i Srbije.

Ovo je prilika da se zaposleni iz biblioteke „Centar za kulturu“  Kladovo  zahvale svima koji su slali poruke, elektronske mejlove, kao i onima koji su zvali i iskazali podršku maloj ustanovi iz unutrašnjosti Srbije koja predano radi na afirmaciji rada pokretnih biblioteka i bibliotečko-informacione delatnosti.

Link na kojem možete pogledati emisiju:

http://www.rts.rs/page/tv/ci/story/17/%D0%A0%D0%A2%D0%A1+1/1424699/%D0%96%D0%B8%D0%BA%D0%B8%D0%BD%D0%B0+%D1%88%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0+.html