Bibliobus sa Deda Mrazom obilazi 12 sela opštine Kladovo

09.12.2018.

Bibliobus započinje svoj tradicionalni novogodišnji karavan, kojim u narednim danima od 18. do 28. decembra 2018. godine, obilazi 12 sela opštine Kladovo, deleći im knjige, slatkiše i najlepše novogodišnje želje.

Pokretna biblioteka već devet godina obilazi; Tekiju, Novi Sip, Davidovac, Kostol, Veliku Vrbicu, Malu Vrbicu, Rtkovo, Korbovo, Vajugu, Milutinovac, Brzu Palanku i Podvršku.

Pod krovom biblioteke na točkovima okuplja se do 500 najmlađih stanovnika i po neki stariji meštanin. Usluge bibliobusa su besplatne.

Za devet godina rada uspeli smo da stignemo do udaljenih korisnika kojima je gradska biblioteka udaljena. Uspeli smo da naviknemo decu da se druže sa knjigom i da ih naviknemo na čitanje ali i na predivno druženje.

U želji da ulepšamo predstojeće novogodišnje i božićni praznik, naš bibliotekar – Deda Mraz, raznosi knjige i slatkiše tradicionalnih prijatelja kulture porodične kompanije „Tekijanka“ i donosi pregršt najlepših novogodišnjih želja za svakog svog korisnika u 12 sela opštine Kladovo.

Draga deco, korisnici usluga pokretne biblioteke, ljubitelji čitanja, čekamo Vas u dole naznačenim terminima sa najlepšim željama za lepšu i srećniju Novu 2018. godinu!

04.12. Podvrška

07.12. Davidovac, Novi Sip, Tekija

10,12, Kostol, Mal Vrbica, Velika Vrbica, Rtkovo

12.12. Milutinovac, Vajuga, Korbovo

14.12. Brza Palanka

18.12. Podvrška

21.12. Davidovac, Novi Sip, Tekija 

24.12. Kostol, Mala Vrbica, Velika Vrbica, Rtkovo

26.12. Milutinovac, Vajuga, Korbovo

28.12. Brza Palanka

 

Web sajt prijatelja kulture i čitanja:

http://www.tekijanka.com/

 
Bibliobus je poklon prijatelja Srbije, Kladova i frankofonije, iz Departmana Vandeja iz zapadnog dela Republike Francuske

https://sh.wikipedia.org/wiki/Vend%C3%A9e