Bioskop – Novembar 2023.

30.10.2023.

Bioskop Biblioteke “Centar za kulturu” Kladovo prikazuje u ponedeljak 6. novembra 2023. godine;

 

18.00h -   “DETEKTIV CVRLE I ZLATNA KOŠNICA”

Žanr:  animirani, porodični, sinhronizovan

Dužina trajanja: 85 min.

Režija: Grigory Vozhakin

Sinopsis: U bajkovitom gradiću smeštenom između jezera i šume, Medenom brdu, stanovnici se pripremaju za svoj omiljeni praznik – Dan grada. Toga dana svi građani Medenog brda imaju priliku da se dive jedinstvenoj Zlatnoj košnici, zaštitinici grada. Prema legendi, pronašli su ga osnivači Doline meda, a legenda kaže da će hiljade nedaća zadesiti grad ako Košnica nestane. Uoči praznika, Košnica je pokradena! Sve okolnosti oko nestanka Zlatne košnice upućuju da vevericu Cvrleta, pomoćnika poznate detektivke ove Sofije. Naši detektivi će razotkriti ovaj slučaj, pronaći pravog lopova i vratiti ne samo Zlatnu košnicu, već i mir u dolinu.

Trejler filma: https://www.youtube.com/watch?v=w_rJ2OmGITM

20.00h -  “HEROJI HALIJARDA”

Žanr:  ratni, drama

Dužina trajanja: 140  min.

Režija: Radoš Bajić

Glumci: Žarko Laušević, Petar Božović, Nela Mihailović, Nikola Rakočević, Radovan Vujović, Steven William Moore, Čubrilo Čupić, Nina Nešković

 

Sinopsis: U proleće 1944, u trenutku završnice Drugog svetskog rata, u jednom srpskom selu u toku je najveća pojedinačna akcija spasavanja američkih i savezničkih pilota u istoriji svetskog vazduhoplovstva, poznata kao „Operacija Halijard“. U pozadini ovog istorijskog događaja odvija se priča o tri brata Jovića i njihovoj porodici, razapetoj između suprotstavljenih ideologija. Dok se Mirko bori u odredima Jugoslovenske vojske u otadžbini, Sreten se pridružio partizanima. Ilija, najmlađi muški naslednik, koga otac želi da sačuva, rastrzan je između dve strane. Saga o njima i njihove individualne tragične sudbine predstavljaju paradigmu srpske nacionalne tragedije, bratoubilaštva i ideoloških raskola, koji ceo jedan narod odvode u sunovrat.

 

Trejler filma: https://www.youtube.com/watch?v=Y54feeD502I