Brankica Damjanović gost biblioteke u Kladovu

24.11.2018.

Beogradska književnica Brankica Damjanović gostovaće u četvrtak 29. novembra 2018. godine u Biblioteci „Centar za kulturu“ Kladovo gde će sa početkom u 19 časova biti održano književno veče.

Ljubiteljima pisane riječi biće predstavljene njene knjige „Dobro je…“, „Ne bih ovo mogla bez tebe“, „Rekla mi je volim te“, i „Rukopis moga brata“.

U svom književnom stvaralaštvu, Damjanovićeva njeguje kratke priče, za koje inspiraciju pronalazi u svakodnevnom životu.

Iza nje su jela prodata u više hiljada primjeraka – „(M)učenje jezika“, „Natura sanat“ „Dobro je…“, „Ne bih ovo mogla bez tebe“, „Rukopis moga brata“, „Rekla mi je volim te“, kao i knjige koje je napisala i uradila samo za sina Jovana („Moj sin Jovan“) i kćerku Melaniju („Kći“) za njihova punoletstva.

Brankica Damjanović je 20 godina radila na televiziji kao spiker, voditelj, novinar, urednik vesti. U jednom trenutku, odustala je od televizije i posvetila se jogi, koja joj je i pomogla da danas bude to što jeste.

Dobitnik je Nagrade grada Pirota za doprinos informisanju, u koji je izbegla iz rodne Prištine, i u kojem je i nastala knjiga „Mučenje jezika“, jer Piroćanci ne govore baš književnim jezikom. „Natura sanat“ je posvećena zdravom životu, ali ne kroz ishranu, nego kroz sve ono što čini da se dobro i zdravo osećamo, „Dobro je …“ je kolaž satkan od bezbrojnih životnih trenutaka koji nam pokazuju da je ipak dobro biti dobar, biti ovde, i za to postoji razlog, „Rukopis moga brata“ je dobio naslov zbog prvog pisma koji je njen najstariji brat, od njih sedmoro dece, poslao kada je otišao u vojsku, „Ne bih ovo mogla bez tebe“ je zahvala bogu za to što je uviek tu, oslonac i ljubav, „Rekla mi je volim te“ je dobila naslov nakon što joj je jedna od posetiteljki neke od tribina rekla:“Volim te!“ po njenom završetku.

Koristan link:

http://brankicadamjanovic.com/