Čitalački Klub za najmlađe čitaoce i korisnike biblioteke

26.01.2021.

Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo, 26. januara 2021. godine prvi put organizuje Čitalački Klub za najmlađe čitaoce i korisnike biblioteke od 7 do 14 godina.

Čitanje je korisno i važno, jedinstveno i neponovljivo iskustvo. Nažalost, druženje sa knjigama je postalo navika koja je poslednjih godina u sve većem opadanju a razlog tome je razvoj tehnologije, digitalnih medija, kompjutera, pametnih telefona.

Od čitanja knjiga imamo višestruke koristi – unapređuje vaše znanje, proširuje rečnik i unapređuje komunikacione sposobnosti, poboljšava pamćenje, razvija maštu i kritičko mišljenje, poboljšava koncentraciju, motiviše i podstiče na kreativnost.

Čitalački klub – šta je to? Čitalački klubovi se temelje na grupi čitalaca (6 – 12 učesnika) koji čitaju istu knjigu, nakon čega sledi zajednički sastanak i grupna rasprava.

Da li postoje različite vrste čitalačkih klubova? Da, klubovi se mogu osnivati prema uzrastu (dečji, teen, studentski, 50+...), prema posebnom interesu, omiljenom žanru.

Cilj čitalačkog kluba je postaći čitanje među mladima, raspraviti o pročitanoj knjizi na neobavezan način i uz to dobro se zabaviti.

Šta se dobija učestvovanjem u Čitalačkom klubu?

  • Korisno i kvalitetno provedeno vreme
  • Vežba da argumentovano raspravlja
  • Bogati svoj rečnik
  • Ima priliku da pokaže svoju kreativnost
  • Jača samopouzdanje
  • Upoznaje nove drugare sličnih interesa i stiče nove prijatelje
  • Jedva čeka naredni sastanak J

Kako postati član? Vrlo jednostavno! Učlani se u Biblioteku „Centar za kulturu“ Kladovo i reci da želiš da postaneš član čitalačkog kluba.

Postanite član Čitalačkog kluba.

Dođite u Biblioteku, odaberite nekoliko naslova koje ćete čitati za svoju dušu i preporučite omiljene knjige svojim drugarima.