DJ Night na platou Doma omladine

06.08.2013.

Priređujemo Vam  DJ Night – petak 09. avgust 2013. od 21,00 sat, na platou Doma omladine - veče dobre muzike i mix setova, koje  pripremaju talentovani momci iz Kladova i to; DJ&MC CRAY-Z (Branko Šapić), DJ AKI (Aleksandar Alempijević), i DJ GALE (Dragan Prvulović).

Gosti večeri su polaznici samba letnje škole, koja aktivno radi u Centru za kulturu već mesec dana i koju vodi Hristina Jovanović iz Kladova.

Pridružite se, uživajte i znajte da je DJ ……

„DJ je umetnik, a mix-setovi koje on proizvodi su oblik umetnosti. Dobar DJ mix se ne sastoji od slučajnog izbora pesama. To je umetnički proces. Baš kao što fotograf odabira scene koje već postoje i pakuje ih na način koji ih čini privlačnim publici, DJ tako bira muziku koja već postoji i pakuje je na način koji je čini privlačnom publici. A za razliku od fotografa, koji je svoje „pakovanje“ završio i ne može ga menjati jednom kada je izložba postavljena, DJ to radi u trenutku stvarne interakcije sa publikom.

Ulaskom kompjutera na muzičku scenu posao DJ je postao složeniji – ali i kreativniji. Za posao DJ-a, morate biti muzikalni, kreativni, poznavati osnovne zvučnog inženjeringa, biti snalažljivi i brzi u radu sa kompjuterom. Nije jednostavno graditi atmosferu, komunicirati sa publikom, a pri tom imati potpunu kontrolu nad tehnikom, zvukom i naravno najznačajnijom dimenzijom u svetu DJ-a – tajmingom. Ispred DJ je stalno postavljen digitalni tajmer koji unatrag odbrojava koliko sekundi i stotinki je ostalo do kraja pesme, i podseća na to da ostaje još samo toliko i toliko sekundi da se učini pravi izbor, priremiti setup efekte, i na pravi način zadržite ili podignete atmosferu, ili je u pravom trenutku promenite.“