Danas je Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

03.12.2015.

Povodom obeležavanja 3. decembra – Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo želi da skrene pažnju javnosti na ovu osetljivu temu , u želji da promovišemo razumevanje problema invaliditeta i mobilizacije podrške za dignitet, prava i dobrobit osoba sa invaliditetom.

Tome su nas naučili naši drugari i naše komšije iz Udruženja  za pomoć osobama ometenim u razvoju „Nada“ Kladovo, koji si odličan primer izuzetno dobro organizovanog udruženja koje je pravo duhovno i edukativno sklonište za osobe sa invaliditetom i njihove prijatelje.

Udruženje već 14 godina, okuplja 76 evidentiranih članova koji su bili nevidiljivi svom najbližem okruženju.

Moto ovogodišnjeg (3.12.2015) obeležavanja Svetskog dan osoba sa invaliditetom je, je inkluzija, pristupačnost i osnaživanje. Međunarodni dan osoba sa invaliditetom održava se pod sloganom "Za život bez barijera".

Udruženje „Nada“ iz Kladova je danas održalo inkluzivnu radionicu u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ Kladovo. Kulturni poslenici iz Kladova su ih posetili i družili se sa njima i podsetili da su prijatelji svih 365 dana u godini.

Zajednički najavljujemo prodajnu izložbu novogodišnjih čestitki koje su kreativne rukotvorine članova udruženja, kao i priredbu članova udruženja „Nada“ za sredu 16. decembar 2015. godine od 18,00 sati (Dom kulture Kladovo).

 

Pratite i podržite rad udruženja „Nada“ iz Kladova na:

https://www.facebook.com/udruzenje.nada.1?fref=ts