Dečji pisac Robert Takarič gost biblioteke u Kladovu

05.04.2016.

Gost Biblioteke „Centar za kulturu“ Kladovo je dečji pisac Robert Takarič. Druženje sa najmlađim korisnicima kladovske biblioteke zakazano je za petak 8. april 2016. godine od 10 do 14 sati.

Robert Takarič je profesor i pedagog drame, dramski pisac i pisac za decu iz Sente i vodi prestižni Dramski studio Kulturnog centra iz Zrenjanina koji je u proteklih nekoliko godina dobio više od četrdeset priznanja u zemlji i inostranstvu.

Književnik mlađe generacije, Takarič je autor popularnih knjiga namijenjenih deci od predškolskog uzrasta do tinejdžera. Jedan je od najčitanijih i najnagrađivanijih dečijih pisaca u Srbiji i šire.

2007. proglašen je za najtiražnijeg dečjeg pisca zbog veoma uspele knjige “Devojčice su jači pol”.

Dobitnik je prestižnih nagrada kao što je “Mali princ” za najbolji dečji roman na prostoru bivše Jugoslavije 2010. godine pod nazivom “Menjam pubertet za bilo šta! Povoljno!”.

Za knjigu “Traži se pametni detektiv za otkrivanje istorije” dobio je nagradu “Neven” 2014. godine za najbolju knjigu iz popularne nauke za decu

Deca, starijeg osnovnoškolskog uzrasta, dodeli su mu 2011. jedinstvenu nagrade dečije kritike i zlatno “Dositejevo pero” za knjigu “Šest i po najgorih muvanja od postanka sveta”.