Deda Mraz bibliobusom obilazi naselja opštine Kladovo

29.12.2014.

Bibliobus biblioteke „Centar za kulturu“ Kladovo, već četiri godine obilazi naselja opštine, povećavajući svake godine broj svojih stajališta, tako da 2014. godinu ispraćamo sa 460 korisnika iz  Tekije, Novog  Sipa, Davidovaca, Kladušnice, Kostola, Male Vrbice, Velike Vrbice, Rtkova, Korbova, Vajuge, Podvrške, Brze Palanke i  Grabovice.

Albert Mangel je rekao „Ljubav prema bibliotekama, kao i sve ostale ljubavi, moraju se steći“.

Mi smo sigurni, da uložen četvorogodišnji trud, da knjiga stigne do naših najmlađih koji žive u udaljenim mestima opštine, vremenom će tek biti vidljiv, jer je oformljena sigurna čitalačka publika sa lepim i korisnim navikama.

Korisnici bibliobusa koriste knjige besplatno i čine trećinu od ukupnog broja članstva kladovske biblioteke.

Godišnje, bibliobus beleži oko 3.000 poseta i oko 6.000 knjiga.

Bibliobus je donacija dugogodišnjih partnera iz Francuske – Departmana Vandeja, koja je pristekla iz međunarodnog projekta interkulturne saradnje 2009. godine.

Bibliobus je krenuo u obilazak naselja 2010. godine, i iz godine u godinu beleži sve veći broj korisnika, novih punktova, veći broj programa za korisnike, i veći fond knjiga.

Bibliobusnu službu organizuje i vodi bibliotekar Mitar Jokić a pomaže mu kolega iz ustanove koji vozi kamion, Ivan Pitarević.

Novogodišnji praznici su poseban momenat z svu decu pa i onu koja koriste usluge bibliobusa. Pored naručenih knjiga, Deda Mraz – bibliotekar im je poneo i slatkiše i priređeno je relepo druženje  sa najmlađima.

Radovali su svi i Deda Mraz je dobiopoziv da im dođe i krajem januara kad započne školska godina nakon zimskog raspusta.   

Draga deco, dragi nastavnici, hvala na lepoj saradnji i do skorog viđenja i druženja, svi zaposleni u biblioteci „Centar za kulturu“ Kladovo, žele Vam srećnu Novu godinu, raznovrstan i bogat kulturan život!