Deda Mraz daruje čitaoce bibliobusa u 12 sela opštine Kladovo

08.12.2016.

Bibliobus započinje svoj tradicionalni novogodišnji karavan, kojim u narednim danima do 30. decembra 2016. godine, obilazi 12 sela opštine Kladovo, deleći im knjige, slatkiše i najlepše novogodišnje želje.

Pokretna biblioteka već šest godina obilazi; Tekiju, Novi Sip, Davidovac, Kostol, Veliku Vrbicu, Malu Vrbicu, Rtkovo, Korbovo, Vajugu, Milutinovac, Brzu Palanku i Podvršku.

Pod krovom biblioteke na točkovima okuplja se do 500 najmlađih stanovnika i po neki stariji meštanin. Usluge bibliobusa su besplatne.

Za šest godina rada uspeli smo da stignemo do udaljenih korisnika kojima je gradska biblioteka udaljena. Uspeli smo da naviknemo decu da se druže sa knjigom i da ih naviknemo na čitanje ali i na predivno druženje.

U želji da ulepšamo predstojeće novogodišnje i božićni praznik, naš bibliotekar – Deda Mraz, raznosi knjige i slatkiše tradicionalnih prijatelja kulture porodične kompanije „Tekijanka“ i donosi pregršt najlepših novogodišnjih želja za svakog svog korisnika u 12 sela opštine Kladovo.

Draga deco, korisnici usluga pokretne biblioteke, ljubitelji čitanja, čekamo Vas u dole naznačenim terminima sa najlepšim željama za lepšu i srećniju Novu 2017. godinu!

  2.12  Brza Palanka

  5.12. Kostol, Mala Vrbica, Velika Vrbica, Rtkovo

  7.12. Milutinovac, Vajuga, Korbovo

  9.12. Davidovac, Novi Sip, Tekija

14.12. Podvrška

16.12  Brza Palanka

21.12. Milutinovac, Vajuga, Korbovo

23.12. Davidovac, Novi Sip, Tekija

26.12. Kostol, Mala Vrbica, Velika Vrbica, Rtkovo

28.12. Podvrška

30.12. Brza Palanka

 
Poslovne bibliobusne službe obavlja bibliotekar Mitar Jokić, ulogu vozača je preuzeo Ivan Pitarević iz redova zaposlenih u ustanovi.

Web sajt prijatelja kulture i čitanja:

http://www.tekijanka.com/

 
Bibliobus je poklon prijatelja Srbije, Kladova i frankofonije, iz Departmana Vandeja iz zapadnog dela Republike Francuske

https://sh.wikipedia.org/wiki/Vend%C3%A9e