Edukativna radionica „Čitamo i pišemo sa Anom Frank“

28.04.2015.

U okviru saradnje na projektu ”Dani sećanja”, edukativna izložba i radionica ”Čitamo i pišemo sa Anom Frank” je prevedena i adaptirana za upotrebu u bibliotekama u Srbiji.

Koncept je razvijen u Kući Ane Frank u Amsterdamu 2010 godine, i do sada je sa velikim uspehom korišten u bibliotekama širom Holandije. Izložba ”Čitamo i pišemo sa Anom Frank” je predstavljena i u Nju Jorku, na ostrvu Kurosao, u Ukrajini, Gruziji – i evo sada u Srbiji.

Program se realizuje kroz saradnju Narodne biblioteke SrbijeKuće Ane Frank iz Amsterdama i mreže Terraforming, uz podršku delegacije Republike Srbije u Međunarodnoj alijanse za sećanje na holokaust (International Holocaust Remembrance Alliance – IHRA)

 “Čitamo i pišemo sa Anom Frank” je radionica u kojoj izložba služi kao polazna tačka. Izložba je specijalno dizajnirana za mlade i pruža pregled života porodice Frank. Pored toga, izložba fokusira na Anin talenat za pisanje. Kroz postavku otkrivamo Aninu ljubav prema pisanju, i predstavljamo neke od njenih tekstova.

Ana je volela pisanje, i želela je da postane pisac . Šta vaši učenici vole? Šta oni žele da postanu?

Za učesnike radionice obezbeđen je edukativni materijal koji je prilagođen za učenike 7. i 8. razreda osnovne, odnosno 1. i 2. razreda srednje škole, i bazirani na književnim delima koja su pristupačna u bibliotekama širom Srbije.

 Program „Dani sećanja“ i edukativna radionica „Čitamo i pišemo sa Anom Fank“ realizuje se u sradnji biblioteka i nastavnici škola na području opštine Kladovo, počev od 27. apila pa do 11. maja 2015. godine.

 Koristan link:

http://danisecanja.rs/citamo-pisemo-sa-anom-frank/