Februarske snežne padavine

18.02.2012.

Obimne i intezivne snežene padavine i izuzetno niske temperature u periodu od 05. do 16. februara 2012. ugrozile su normalno funkcionisanje života, što je uslovilo uvođenje vanredne situacije u celoj Republici Srbiji.

Centar za kulturu Kladovo prilagodio je režim rada, organizaciju rada, kao i preraspodelu radnog vremena u skladu sa novonastalom situacijom. Otkazano je gostovanje Narodnog pozorišta iz Niša i predstave „Gospođa ministarka“, etno koncert braće Teofilović i dečja radionica „Spomenar ljubavi“. Nisu ugovarani novi programi i aktivnosti dok se situacije ne normalizuje.

Zaposleni su više dana čistili sneg ispred Doma omladine i Doma kulture, da bi 14. i 15. februara čistili krov Doma kulture, koji se prostire na 2000 m2 u sedam nivoa, kako bi umanjili štetu od procurivanja nagomilanog snega koji je počeo da se topi. Vitalno su ugrožene prostorije biblioteke i kino-kabine, nešto manje ulazni hol, galerija, bife i stubovi na samom ulazu u objekat, koji su okovani ledom.

Akciji čišćenja snega pridružili su se šest omladinaca koje je angažovao JP „Komunalac“ Kladovo,  dvanaest radnika opštinske uprave Kladovo i nekoliko komšija, solidarišući se sa alarmantnom situacijom Centra za kulturu. Akcija je uspešno realizovana i ovom prilikom još jednom se  zahvaljujemo svima na pomoći i razumevanju.