Francuski filmski karavan - ciklus “Raskršća”

01.11.2014.

Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo nastavlja uspešnu saradnju sa Francuskim institutom u prikazivanju besplatnih projekcija filmske frankofone umetnosti.

Od 04. do 07. novembra 2014. godine od 19,00 sati u maloj sali Doma omladine u Kladovu, dobro došli su svi zainteresovani.

 

CIKLUS „RASKRŠĆA“

 

Galopom (2012, 93’)

Režija: Loj-Do de Lenkesen

Igraju: Marta Keler, Valentina Cervi, Alis de Lenkesen

Ada je živela ispunjenim životom, ili je barem tako samo mislila. Delovala je srećno u vezi, imala dete, planirala udaju kad ono... naleće na Pola... Pol je pisac koji živi sam sa svjom kćerkom, ima napadnu majku... Sve se ubrzava. Bilo je i vreme.

 

Luiza Vimer (2012, 80’)

Režija: Ciril Menegen

Igraju: Korin Masiero, Žerom Kiršer, An Benoa

Nakon bolnog rastanka, Luiza Vimer je svoj prošli život ostavila daleko za sobom. Uoči svog pedesetog rođendana, ona živi u svojim kolima i jedini joj je cilj da nađe stan i da počne ispočetka. Naoružana svojim kolima i glasom Nine Simon, ona će učiniti sve da ponovo osvoji život.

 

Prestupnici (2010, 95’)

Režija: Olivije Mase-Depas

Igraju: An Koesens, Es Loson, Aleksandar Golnčarov

Tanja i njen četrnaestogodišnji sin Ivan su Rusi i već osam godina žive ilegalno u Belgiji. Jednog dana, imigracione vlasti hapse Tanju, tako da su majka i sin rastavljeni. Tanja je smeštena u prihvatni centar. Ona će učiniti sve da ponovo bude sa sinom, ali je proces ekstradicije već počeo.

 

Džimi Rivijer (2011, 90’)

Režija: Tedi Lusi-Modest

Igraju: Gijom Gui, Beatris Dal, Hafsia Herzi

Džimi Rivijer je mladi Rom, dinamičan, živčan, ponekad i previše. Pod pritiskom zajednice, preobraća se u pentostalizam i odriče se svoje dve strasti: tajlandskog boksa i Sonje. U međuvremenu, trener mu predlaže novu borbu… a ni želja za Sonjom ne jenjava.

 

Prijatelj frankofonog druženja: „Imlek“