Frankofono udruženje u Kladovu slavi 20 godina postojanja

11.11.2015.

Udruženje Alijansa Srbija – Francuska u Kladovu, i ove godine će, na tradicionalan način, proslaviti svoju slavu, Sv. Jelenu Anžujsku i obeležiti jubilarnih 20 godina postojanja.

U četvrtak, 12. novembra 2015., na dan slave, ovogodišnji domaćin Mihajlo Popović, predaće slavski kolač sledećem domaćinu, Zlatku Kalinoviću. A zatim će se u petak, 13. novembra jubilej proslaviti u galeriji Doma kulture gde će se održati prezentacija škole i tim povodom okupiće se svi prijatelji Alijanse koji su udruženju pružali podršku u funkcionisanju tokom 20 godina postojanja, počevši od lokalnih vlasti, roditelja učenika i zvaničnika iz Francuskog instituta iz Beograda. Nakon prezentacije, gde će govor održati predsednik udruženja Srđan Adamović, predsednik opštine Kladova Dragan Budujkić i zvaničnici Francuskog instituta iz Beograda,biće održan koncert francuske šansone na kome će nastupati Predrag Tasić, Miljan Matović i Sunčica Drobnjak.

Od ove godine, Alijansa je zvanično postala centar za sticanje međunarodne diplome Delf, a u najavi je i otvaranje bilingvalnog odeljenja u srednjoj školi “Sveti Sava” od 2017. godine.