Humanitarni koncert za Gordanu Mitić iz Kladova

15.03.2016.

Grupa prijatelja, poznanika, ljudi dobre volje, kao i udruženja, institucije i ustanove, okupile su se u želji da pomognu dvogodišnjoj devojčici Gordani Mitić iz Kladova, koja boluje od Dravetovog sindorma.

Pokrenuta je inicijativa da se tim povodom organizuje humanitarni koncert klasične gitare koji će se održati u petak 18. marta 2016. godine u dva termina.

Podnevni termini od 11,30h i 12,15h, rezervisani su za organizovani dolazak učenika Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Kladova, a večernji od 18h za sve ostale zainteresovane.

Na ulazu će biti postavljena kutija u kojoj će se sakupljati novčani dobrovoljni prilozi koji će biti uplaćeni na tekući račun majke (Miladinka Točaković iz Kladova - Komercijalna banka 205 – 9011004713839-57 svrha - pomoć za Gocu).

Nakon uplate prikupljenog iznosa, skenirana uplatnica biće javno data na uvid na ovom portalu i društvenim mrežama gde je otvorena grupa za „Pomoć maloj Goci“

https://www.facebook.com/groups/1510883802551328/?fref=ts

Na koncertu klasične gitare nastupa Danilo Milojković koji je rođen u Kladovu 1992. godine.

Opis bolesti dvogodišnje Gordane Mitić iz Kladova;

Gordana Mitić iz Kladova boluje od Dravetovog sindroma (redak oblik epilepsije koji počinje još u detinjstvu). Oni koji boluju od ovog sindroma, pod većim su rizikom od iznenadne smrti od epilepsije. Ovo stanje je često udruženo i sa sporijim razvojem, hroničnim infekcijama i otežanim hranjenjem. Trenutno ne postoji lek za ovo stanje ali postoji mogućnost kvalitetnijeg lečenja male Gordane Mitić u inostranstvu.

Veliku zahvalnost dugujemo našem talentovanom muzičaru, koji nastupa bez novčanih nakanada i o svom trošku, u želji da svojim gestom pomogne maloj Goci.

Ovo je biografija izvođača humanitarnog koncerta u Kladovu:

Danilo Milojković je rođen u Kladovu 1992. godine. Završio je osnovnu muzičku školu „Stevan Morkanjac“ u Požarevcu u klasi nastavnika Slavoljuba Tadića, a svoje srednjoškolsko muzičko obrazovanje nastavlja takođe u Požarevcu u klasi profesora Mladena Ničića.

Tokom svog srednjoškolskog obrazovanja od 2008. do 2011. godine, nastupa kao član vokalno instrumentalnog ansambla „Mozaik“ iz Požarevca“, koji izvodi stare srpske pesme i gospel muziku u modernim aranžmanina.

2011. godine upisuje Osnovne akademske studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Darka Karajića. Tokom studija aktivno učestvuje na gitarističkim festivalima u zemlji i inostranstvu.

Osvojio je brojne nagrade i usavršavao se kod eminenentnih pedagoga i gitarista današnjice, kao što su Zoran Krajišnik, Vera Ogrizović, Vesna Petković, Srđan Tošić, Dušan Bogdanović, Aleksandar Hadži Đorđević, Paul Galbraith, Gerard Abiton, Aniello Desiderio.

2015. godine završava Osnovne akademske studije i postaje clan Beogradskog gitarskog društva sa kojim aktivno održava koncerte.

Trenutno je na master studijama u klasi profesora Darka Karajića na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i  radi kao nastavnik gitare u OMŠ “Stevan Hristić” u Mladenovcu.

Koncert i humanitarnu akciju organizuju i pomažu:

Centar za humano delovanje “Logotera“ Kladovo, Asocija za razvoj Kladova, Osnovna škola “Vuk Karadžić” i Biblioteka  “Centar za kulturu” Kladovo.

Ažurirana vest dana 24. marta 2016. godine.
Na gore navedenim programima, sakupljeno je ukupno 82.271,00 dinara i uplaćeno na namenski otvoren račun i u skladu sa tim objavljujemo skeniranu uplatnicu kao dokaz.
Hvala svima koji su pomogli u ime porodice Točaković.