Izdavačka kuća „Bookland“ poklanja knjige bibliobusu

09.03.2016.

Pored svih napora koje bibliotekari čine u želji da privuku nove korisnike, uvećaju knjižni fond, organizuju zanimljiva dešavanja, utiču na razvoj kulture čitanja, sporadični gestovi korisnika, pisaca, saradnika ...poznatih i nepoznatih, umeju da Vam ulepšaju taj napor i daju snage da budete bolji.

Delimo sa Vama gest pažnje Izdavačke kuće „Bookland“ iz Beograda;

U znak podrške petogodišnjeg rada bibliobusa na području opštine Kladovo, koji pokriva 12 sela i okuplja skoro 500 mališana, izdavačka kuća „Bookland“ iz Beograda, poklonila je kladovskoj biblioteci knjige svojih autora.

U propratnom pismu uz poklon paket, direktor IK „Booklad“-a Radomir Radovanovac napisao je:

„U znak iskrenog poštovanja i divljenja za rad Vašeg bibliobusa i približavanju knjige, kao temelja kulture i duhovnosti, udaljenim korisnicima u selima u okolini Kladova, a samim tim i razvoju čitalaštva, sa zadovoljstvom skromno, ali od srca poklanjamo deset knjiga.

Vrednom i u svemu uzornom kolektivu biblioteke u Kladovu, kao i svim Vašim čitaocima i sugrađanima, želimo puno sreće i uspeha u svakodnevnom životu i radu.

S poštovanjem i srdačno,

Pozdavlja Vas,

Radomir Radovanac, direktor   „Bookland-a“ " 

Našim prijateljima iz „Bookland-a“  i lično direktoru , Radomiru Radovancu , veliko hvala!

Bookland je specijalizovano izdavačko preduzeće za dečiju književnost i već 20 godina uz 1.000 izdatih naslova ostaju dosledni svojoj programskoj orijentaciji i konzistentno i sistematično objavljuju isključivo književnost za decu i mlade. Nastoje da prednost daju uvek domaćim piscima, tako da su u njihovoj produkciji zastupljena dela gotovo svih naših savremenih pisaca za decu i mlade. Trude se da našim mladima približe i ceo korpus narodne književnosti i da na taj način neguju duhovnost našeg naroda i duh srpskog jezik.

Koristan link:

http://www.bookland.rs/