Izložba Francuskog instituta „Obnovite energije!“

22.04.2016.

U saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji i frankofonim udruženjem iz Kladova, Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo priređuje edukativnu izložbu pod nazivom „Obnovite energije!“.

Kako bi odgovorio na stalno povećanje potrebe za energijom, čovek je krenuo u pravu potragu za blagom. To se međutim ne dešava bez posledica: nejednakosti između naroda, sukobi, neizvesnosti klimatskih promena predstavljaju rizike kojima su ljudi izloženi. Naučno istraživanje igra ključnu ulogu u snabdevanju trajnim i čistim izvorima energije.

Francuski institut je odlučio da se bavi ovom tematikom da bi kod šire publike podigao svest o izazovima koji su pred nama u savremenom društvu kao što su razvoj čiste i održive energije i istraživanje u toj oblasti.

Izložba sadrži više edukativnih celina na panoima koji ilustruju eksperimente i to na francuskom i srpskom jeziku i pored izložbenog dela podrazumeva i interaktivne radionice i projekcije filmova u kojima će učestvovati učenici osnovnih i srednjih škola sa područja opštine Kladovo, uz asisteniciju profesora iz raznih oblasti.

Biće to prava sinergija energije u prosveti i kulturi.

Izložba je dostupna od 20. aprila do 09. maja 2016. godine, svakog radnog dana od 07h do 20h u galerijskom holu Biblioteke „Centar za kulturu“ Kladovo.