Komedija "Veliki talas" Zvezdara teatra u Kladovu

18.03.2015.

Predstava beogradskog "Zvezdara teatra" VELIKI TALAS, u režiji Nanada Gvozdenovića i po tekstu Igora Amadeja gostuje u četvrtak 26. marta 2015. godine u Kladovu.

Od 19h na velikoj sceni Centra za kulturu, predstavljala se vrsna glumačka ekipa: Ljiljana Stjepanović, Nina Janković, Pavle Pekić, Tanja Bošković, Rade Marković, Stevan Piale.


Reč reditelja:

Nekako baš u vreme kada se rađala komedija „Veliki talas”, čuo sam vic koji je išao otprilike ovako: „Jedan ima gde, a nema s kim. Drugi, ima s kim, ali nema gde. Treći ima gde, i ima „s kim, ali ne zna čemu sve to...”

Mladi junaci komada, Dunja i Marko su, posle dugogodišnjeg zabavljanja, odlučili da stupe u zajednički život, ali su zapeli kod pitanja „gde?”. Dunja živi sa bakom u stanu od 150 kvadrata. Ove komedije ne bi ni bilo da se Marko sviđa baki Nataliji… ali, avaj! Ni baka (Natalija), ni njena ćerka Daša (Dunjina tetka) ne mogu Marka „očima da vide”!

Na Dunjin predlog da se Marko, ipak, doseli kod njih, Natalijin odgovor je više nego jasan: „Samo preko mene mrtve!”. Da se ne bi „venčali u staračkom domu”, Dunja smišlja plan kako da privoli baku i tetku da prihvate Marka kao izabranika njenog srca!

Da li će, ili još bolje, kako će realizovati svoj plan, saznaćete u nekih sat i po, koliko traje predstava. Dobro ste došli.  

O autoru predstave:


Igor Amadei — pseudonim Gospodina pisca, koji je dramu „Veliki Talas”, napisao još daleke 1997. kao student treće godine Dramaturgije. Diplomirao je sa ocenom 10, a godinu dana po diplomiranju se opredelio za životni put poprilično udaljen od pozorišnog i filmskog sveta.

Na molbu reditelja, inače prijatelja iz mladosti, dao je dozvolu za izvođenje ove drame ali nije dopustio da mu ime i prezime ponovo ušeta u pozorišni svet!

Cena ulaznice je 500 dinara.