Koncert blues-rock sastava John The Conqueror iz Filadelfije

07.04.2015.

Blues-rock sastav John The Conqueror iz Filadelfije (USA) gostuje u Kladovu u petak 10. aprila 2015. godine u klubu Doma omladine.

Predrgrupa, rok grupa „Blues rezervat“,  dolazi iz Kruševca.

Početak koncerta je u 22h, cena ulaznice 300 dinara

Ovaj američki blues-rock sastav formirala su dva crna momka, Pierre Moore i Michael Gardner, vrlo brzo pošto su se iz Oksforda u Misisipiju preselili u Filadelfiju u proleće 2011. 

Bend nazivaju John The Conqueror ne samo po legendi o afričkom princu koji je porobljen i odveden u Ameriku, ali nikada nije dozvolio svom gospodaru da mu slomi ponos i duh, već i po biljci čiji koren ima magična dejstva neverovatnih proporcija (priča daleko više vezana za crnu nego belu kulturu SAD).
2012. objavljuju prvi, istoimeni album za jednu od najboljih nezavisnih etiketa u SAD koja je oduvek imala sluha za miks bluza, panka i garažnog roka – Alive Records (Black Keys, Andre Williams, Radio Moscow, Black Diamond Heavies, Left Lane Cruiser...). Ploča ubira pozitivne kritike, mahom u publikacijama koje recenziraju blues izdanja, što daje vetar u leđa grupi da se otisne na koncertna predstavljanja širom Sjedinjenih Država, a potom i na put preko Atlantskog okeana i prvu evropsku turneju.
2014. posle još jednog uspešnog gostovanja po Evropi John The Conqueror izdaju drugi album „The Good Life“, takođe za Alive Records. Još jedna glasna blues-rock ploča, bez trunke smaranja u dokazivanju virtuoznosti, a sa dosta groove-a i soul-a.
Klub "Fusion" je ponosan što može da vam predstavi bend ovakvog kalibra u našem malom (i zabitom) mestu!

Opening act:
BLUES REZERVATA (Kruševac)
Blues rezervata je rok bend iz Kruševca, formiran u maju 2003. Članovi grupe su Dušan Milutinović (gitara), Nemanja Vidojević (bubnjevi, zvuk) i Vladica Radojević (tekstovi, gitara, vokal). 
Grupa je dobila ime po naslovu romana američkog Indijanca Šermana Aleksija u maju 2003.
Prvi nastup grupe dogodio se 10. jula 2003. na „Hajneken“ festivalu u Zenici. Bend od početka postojanja izvodi isključivo autorske kompozicije, jasno zasnovane na garažnom roku i gitarskom bluz-roku, sa tekstovima na srpskom jeziku.
Album prvenac grupe snimljen je krajem 2012. i početkom 2013. u Kruševcu, u studiju „Ptica“. Naslovljen je kao „Kamen duša žica“. Uz dva ranije snimljena singla: "Memljivi blues" i "Kakav poljubac!", sadrži još osam novih pesama. Snimatelj je bio Zoran Vasić, a producenti su bili Vasić i članovi grupe.

Korisni linkovi:

http://novipolis.rs/kultura/28282/zivot-je-dobar-i-kad-boli.html

http://novipolis.rs/kultura/28166/bluz-na-pravom-putu.html