Koncert grupe "FRAJLE"

12.03.2013.

Novosadski kvartet “The Frajle”, u okviru svoje velike prolećne turneje, gostuje na velikoj sceni Centra za kulturu Kladovo u ponedeljak 25. marta 2013. godine od 20,30 sati.

Damski kvartet čine Marija Mirković, Nataša Mihajlović i sestre Jelena i Nevena Buča koje su udružile originalne vokale, akustične gitare i istančan ukus za kostimografiju.

Četiri dame udružuju svoje talente 2009. godine kada ih povezuje zajednička strast za muzikom, ali i teatrom, kabareom i generalno upečatljivim scenskim izrazom kojem teže u svojim neobičnim nastupima. Prvi spot za veliki hit na domaćoj sceni Ich Liebe Dich objavljuju 2010. godine i od tog trenutka dobijaju pozive za nastupe širom Srbije i regiona, gde pored autorskih, uz dve gitare izvode i krajnje autentične obrade romantičnih, ali i energičnih pesama kojima publiku dižu na noge. Oduševljenje i priznanje daje im i Bajaga koji se 2010. penje na scenu i pridružuje Frajlama prilikom izvođenja njegove Vesele pesme u beogradskom parku na Topličinom vencu. Sledeći singl Štikliceobjavljuju na leto 2011. godine, dok zbir svih iskustava i brojnih susreta sa publikom objavljuju na prvom albumu 17. septembra, naišavši na odličan prijem kod publike i domaćih radio stanica. Priznanje im stiže i kroz poziv da nastupe na prestižnim Runjićevim večerima u Splitu 2012. godine, kao i gostovanje na koncertu Olivera Dragojevića na kojem im se, pred oko 15.000 posetilaca, pridružio i popularni kantautor Džiboni.

Njih četiri, kako same kažu, četiri su različite strane sveta, ali bez obzira na to, imaju iste ambicije, ciljeve i snove. Njihov prvi album pod nazivom “Naš prvi album sa putovanja” izdale su 17. septembra prošle godine. Za vrlo kratko vreme novosadske Frajle popele su se na sam vrh brojnih top lista. Krajem februara dobile su nagradu “Zlatna bubamara” u Skoplju u kategoriji “Balkanska grupa godine”.

 

Raspored turneje „Frajle 2013“:


25. mart Kladovo, Dom kulture, 20h 
26. mart Negotin, Dom kulture, 20h 
27. mart Kragujevac, Knjaževačko - Srpski teatar, 19h
28. mart Novi Pazar, Kulturni centar, 20h 
05. april Sombor, Narodno pozorište, 19h
09.april Valjevo, Dom kulture, 20h
10.april Čačak, Dom kulture, 20h
11. april Kraljevo, Dom vojske, 21h
16. april Novi Sad, Srpsko narodno pozorište, 20h

Korisni linkovi:

http://www.frajle.com/

http://www.facebook.com/Frajle