Koncert kamernog ansambla „Naissa“ iz Niša

16.10.2013.

Kamerni ansambl „NAISSA“ gostuje u Kladovu u petak 18. oktobra 2013. od 12,00 sati u Centru za kulturu Kladovo.

Nastup je organizovan za učenike  Osnovne škole „Vuk Karadžić“ i Osnovne muzičke škole „Konstantnin Babić“ Kladovo.

„NAISSA“ počinje sa radom 2006.god. u sastavu Brana Bajović – sopran, Marko Milisavljević – bariton i Natalija Rašić – klavir, tada učenici SMŠ u Nišu u klasi prof. Anite Ferlež-Eraković. Dolaskom na Fakultet umetnosti u Nišu, 2012.god., pridružuje im se i Vukašin Jelenković – klavir, te tada nastavljaju sa radom kao kvartet, u klasi prof. mr Dragane Đorđević.

Vrlo brzo, kvartet NAISSA ističe se svojim posebnim izrazom, pa tako postaju učesnici svih prestižnih manifestacija u organizaciji Fakulteta umetnosti u Nišu, kao što su celovečernji Koncerti klase i Katedre za kamernu muziku Fakulteta umetnosti u Nišu, proslave Dana fakulteta Univerziteta u Nišu - Mašinskog fakulteta i Filozofskog fakulteta, Promenadnih koncerata u organizaciji Niškog simfonijskog orkestra, velikih koncertnih manifestacija povodom Noći muzeja i Svetskog praznika muzike.  

Svojim atraktivnim nastupom i sa odličnim kritikama zatvaraju i koncert polaznika majstorskog kursa za solo pevanje i kamernu muziku prof. Ljudmile Gros Popović.

Kao članovi većih ansambala učestvuju u projektima proslave Milanskog Edikta: izvođenju IX simfonije L. Van Beethovena i operete Slepi miš J. Straussa, tumačeći neke od glavnih uloga.

Nosioci su I nagrade žirija kao i specijalne nagrade Nemačke ambasade sa Medjunarodnog takmičenja za kamernu muziku u Kavadarcima, R Makedonija.

Svojim izvanrednim nastupom na Međunarodnom  Art Festivalu „Ezerski biseri“ u disciplini Klasična muzika – vokalno instrumentalni sastavi - u Strugi, R Makedonija avgusta 2013.godine, potpuno osvajaju srca publike i žirija, LAUREAT I STEPENA i dobijaju nesvakidašnju priliku da se u svega nekoliko dana pojave tri puta na koncertnoj sceni ovog prestižnog festivala: pored nastupa u takmičarskom delu, izvođenjem kompozicije Ave Maria W.A.Mozarta zatvaraju Koncert nagrađenih učesnika u disciplini klasične muzike, a izvođenjem Škotske balade P.I.Tchaikovskog uzimaju učešće i na završnom Gala Koncertu nagrađenih učesnika svih disciplina zastupljenih na ovom festivalu.

Inače, svojim nastupima i celovečernjim koncertima, studenti u klasi prof. mr Dragane Đorđević, osim u Nišu, imali su priliku da se predstave i publici u Beogradu,  Vrnjačkoj Banji, Kruševcu, Leskovcu, Knjaževcu, Paraćinu, Aleksincu, Vranju i Novom Pazaru.

Prijatelj muzičkog druženja je Privredno društvo „Đerdap“ Kladovo.