Letnje radionice dečjeg odeljenja biblioteke

30.08.2012.

Biblioteka „Centar za kulturu“ je na dečjem odeljenju organizovala nedeljne radionice pod nazivom „Letnje čari knjige“ od 02. do 24. avgusta 2012. Radionice su bile edukativnog i zabavnog karaktera, namenjene deci svih uzrasta i bile su u sklopu manifestacije „Kladovsko leto“.

Iako letnji raspust većina dece provodi u igri i  odmaranju od školskih obaveza, ima mališana koji vreme provode u biblioteci, čitajući knjige ili posećujući radionice. Ovog avgusta je na dečjem odeljenju Biblioteke „Centar za kulturu“ organizovano niz radionica, edukativne – „AZBUKVAR“, „KVISKO VRISKO“, literarne – „ZAVRŠI PRIČU“, „LETNJE ČARI“, „DAN NA PLAŽI“ i likovne radionice – „RAM ZA SLIKE“, gde su mališani mogli da iskažu svoju kreativnost, da se druže, razvijaju maštu i nauče nešto novo. Na svakoj radionici je bilo 20-oro dece.

Cilj radionice je da se deci približe knjige kao i da se slobodno vreme tokom letnjeg raspusta upotpunili na zanimljiv i koristan način. Deca su sa interesovanjem pratila radionice i aktivno učestvovala u njima.

Ovakav vid radionica podstiče decu na druženje, na samostalan i grupni rad. Uporedo im pomaže da lakše savladaju predškolske i školske programe.

Dečji radovi su izloženi u holu Biblioteke „Centar za kulturu“.