Lutkarska predstava "Put oko sveta"

21.12.2015.

Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo poziva najmlađe sugrađane da pogledaju lutkarsku predstavu „Put oko sveta“ koju izvodi tim lutkarske grupe „Pepino“ iz Niša i to u sredu 23. decembra 2016. godine u 10,30h u velikoj Sali.

„Put oko sveta“ je muzičko putovanje kroz 14 država sa 36 lutaka.

Predstava je dobitnik Gran Pri festivala Zmajeve dečje igre / Novi Sad 2006.g.

 

Pozorišna lutkarska grupa ¨Pepino¨ postoji od 1997. godine i čine je profesionalni glumci-lutkari, sa osnovnim ciljem da vrednost lutkarske umetnosti pokažu deci u onim sredinama gde nema pozorišta za decu. Pored pedagoških vrednosti, jasnih poruka, različitih tipova lutaka, muzike,  ove predstave utiču na razvoj dečije mašte. Predstave su kombinacija lutaka i igre uživo, a namenjene su uzrastu od predškolskog do 4. razreda.

 

Pozorišna lutkarska grupa „Pepino“ iz Niša nastupala je u preko 190 gradova u zemlji i u inostranstvu. Festivali i gostovanja u inostranstvu: Austrija, Belorusija, Švajcarska, Rumunija, Bugarska, Poljska, Švedska, Španija, Ukrajina, Tunis, Rusija, Tajvan, Indija...

Dobitnici su 18 nagrada na festivalima u Srbiji i inostranstvu za lutke, muziku, scenografiju, predstavu u celini i režiju.

Pepino tim čine: Boban i Luka Jovanović, Nataša Ristić, Dragana Jovanović, tehnika: Saša Jović, izrada lutaka: Iva Hadzieva, scenograf: Boris Cerskov, muzika: Borko Mladenović.

Koristan link:

http://www.pepino.rs/