Manifestacija „Kladovsko leto 2013“

11.06.2013.

U nedelju 16. juna 2013., Biblioteka “Centar za kulturu” Kladovo započinje još jednu sezonu programskih aktivnosti u okviru manifestacije "Kladovsko leto", koja će trajati do kraja avgusta.

Svakog petka na platou ispred Doma omladine, u samom centru grada, ali i u amfiteatru na dunavskom keju, u večernjim satima, predstavljaće se amateri, članovi udruženja građana, neformalnih organizacija – mnogobrojni korisnici prostorija Centra za kulturu, ali i gosti iz sveta umetnosti i kulture.  

Sezonu letnjih kulturnih dešavanja započinju članovi najmlađeg folklornog ansambla AKUD “Polet” iz Kladova celovečernjim koncertom narodnih pesama i igara. Oni će nastupiti od 19,00 sati.

Naredni program je u petak 21. juna 2013. kada će nastupiti hor Osnovne škole “Branko Radičević” iz Negotina sa muzičkim programom “Nekad i sad”. Nakon njih nastupa plesna grupa “Rea dens” iz Kladova.

Tokom leta nastupiće ulični svirači, karatisti, šahisti, književnici, pesnici, etno pevačke grupe, glumci, reperi, demo-rok grupe i drugi mnogobrojni umetnici amateri i profesionalci.