Muharem Bazdulj gost biblioteke u Kladovu

18.09.2021.

Gost biblioteke u Kladovu je Muharem Bazdulj sa kojim ćemo razgovarati o junacima njegovih romana, o rodnom mestu iz kojeg je potekao i Ivo Andrić, o Peteru Handkeu, (ne)značaju Ninove nagrade za književnost, kad je prvi put zavoleo Beograd, gde nalazi inspiraciju i otkud on u Kladovu.

Sreda, 22. septembar 2021. u 19.00 časova – Galerija biblioteke u Kladovu.


Muharem Bazdulj (Travnik, 1977) pisac, novinar i prevodilac.

Njegovi romani su objavljeni i u prevodima na engleski, nemački, poljski, bugarski i makedonski jezik. Deluje u mnogim spisateljskim žanrovima. Osim romana, piše kratku prozu te eseje i publicistiku. Pojedine priče i eseji prevedeni su na petnaestak jezika.
Redovno piše za sarajevski dnevni list Oslobođenje, kao i za beogradsku Politiku i magazin Nedeljnik. 2013. godine dobio je nagradu za najboljeg novinara u štampanim medijima u Bosni i Hercegovini od strane Društva novinara BiH. Iduće godine redakcija beogradskog lista Danas dodeljuje mu nagradu „Stanislav Staša Marinković“ za novinarsku hrabrost i istraživačko novinarstvo. Iste godine dobija i nagradu „Bogdan Tirnanić“ Udruženja novinara Srbije za najbolji komentar.
Među delima koje je preveo sa engleskog jezika su i knjiga izabranih pesama irskog nobelovca V.B. Jejtsa te knjiga prepiske Alena Ginsberga i Džeka Keruaka.


Živi u Beogradu.

Korisni linkovi:

https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D1%83%D1%85%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BC_%D0%91%D0%B0%D0%B7%D0%B4%D1%83%D1%9https://www.delfi.rs/knjige/autor/5469_muharem_bazdulj_delfi_knjizare.html