Muzička poruka mladih iz Kladova - "BOLJI DANI"

28.03.2013.

Grupa mladića iz Kladova, starosne dobi od 16 do 25 godina života, snimila je spot, kojim su  poslali muzičku poruku  uz tekst „BOLJI DANI“.

„Uspeli su da uhvate duh vremena i naprave mali generacijski manifest“ rekao je za njih poznati muzički kritičar Ivan Ivačković.

U ambijentu svog grada, svojim ličnim angažovanjem i talentom, napravili su veliki pomak u načinu izražavanja mlade generacije, pred kojim niko ne ostaje ravnodušan.

Pogledajte spot:

http://www.youtube.com/watch?v=cf0mnz47-08&feature=share

O sebi kažu:

ShutUp (Satap) ekipa je osnovana 05. maja 2012. godine. Sastav je činilo troje ljudi.

Prvi naši počeci obeležili su: kineski mikrofon i prekrivanje ćebadima improvizujući "gluvu" sobu kartonima od jaja, stiroporom, pravljenje pop filtera od ženskih čarapa od likre itd, ne bi li došli do onog pravog - do pesme.

Pokušavali smo da na ma koji način ostvarimo svoje snove, i uspemo u ovoj prici.

Bili smo jedini u gradu, u to vreme, koji su se trudili da ni od čega naprave nešto.

Dugi niz godina se radilo, izbacivali su pesme, po neki samofinansirajući mini album, da bi se poslednjih nekoliko godina sve to stopiralo zbog raznolikih razloga.

Snimili smo par pesama tokom prethodne godine, koje nisu bile uspešnije, sem singla  „Kad me đavo odnese“ koji broji oko 4000 pregleda na http://www.youtube.com/watch?v=IrnWnfzALAY

i  od jednom se stvorila stvar „Bolji dani“!

Sve je bilo spontano, tekst, proba, majk ček (mic check), snimilo se, poslalo se producentu. Kada smo dobili snimak, bili smo zapanjeni. Niko od nas nije do sad  čuo sebe u tako kvalitetnom komadu. Zvuči kao prava pesma!

Ubrzo je organizovana ekipa za spot,  čovek sa kamerom, grupica ljudi, i mi!

Snimljeno je sve što treba, i kroz određen period se montiralo.

Jako smo zadovoljni uspehom spota i same pesme, koja za nepunih pet dana ostvarila 3700 pregleda. To je preveliki uspeh za nas, i veliki podsticaj da se i dalje radi i ne staje.

Najbitnija je volja, i želja koju imamo više nego ikad.

Planira se album, za koji su zaduženi svi članovi grupe i čovek koji nam pomaže sa strane, i producira nam sve sto je potrebno, njegovo ime je Zlatko Đordjevic - Zligital Beats.

Nadamo se da će i dalje postojati ljudi koji ce nas pratiti i podržavati naš rad i trud, jer, mi smo tu za vas, za našu publiku. I svima nam je drago da je ovo naše malo mesto ipak dobilo, što se kaže, vetar u leđa, kada je u pitanju hip hop ili ti rep kultura. Uskoro će se pojaviti dosta novih stvari i projekata, počeli smo da odvajamo po koji dinar, ulažemo u opremu, i dalje je najveći problem ta neka prostorija gde bi smo bili zauvek da izbegnemo seljenja kojih smo imali više nego snimljenih pesama ali i to je deo svega ovoga :)

Stay Tuned, and… Shhh...

ShutUp Music čine;

Popović Aleksandar, Stefan Perhot, Dejan Stanković (rep izvođači iliti MC-evi) i Milan Novaković (bitmejker) - stalni članovi grupe

Zlatko Đorđević - producent

Jovan Trnkić - video montaža

Nebojša Radonjić - gitara (kada je potrebno)

Andreas Bogdanović - kamera (prva saradnja)

Akteri u spotu i ujedno oni koji su pomogli ostvarenje video spota: 

Stefan Veselinović, Ivan Marinović, Sasa Džonkić, Nikola Urbanek, Ivan Mijucić, Luka Lazarević, Mishel Mehic i Milica Knežević (devojka sa spota i budući vokal ekipe).