Poklon od najmlađih - prve nove knjige u biblioteci

31.01.2016.

Biblioteka u Kladovu,nakon dužeg perioda, ima novih - najnovijih i najtraženih knjiga na svojim policama. U pitanju su 52 knjige u izdanju Izdavačke kuće "Lagune", koje su za potrebe biblioteke kupili članovi Udruženja građana "Putokaz".
Kreativni dramski studio "Putokaz" iz Kladova, predvođen prof. Marijom Lazarević-Korolijom, nedavno je odigrao veoma uspešnu komediju "Smešna bajka" na pozorišnoj sceni Centra za kulturu Kladovo.
Sakupljen je prihod od predstave u iznosu od 26.800 dinara i sa tim novcem su kupljene najnovije i najtraženije knjige za potrebe gradske biblioteke u Kladovu.
U dogovoru sa bibliotekarima koji prate izdavačku produkciju i potrebe 1.546 članova, naručeno je najneophodnije.
Pozivamo i ostala udruženja da slede primer najmlađih glumaca iz "Putokaza" i pomognu da biblioteka prinovi,makar lektirski fond za najmlađe korisnike.
Biblioteci u Kladovu, već dve godine unazad, osnivač nije odobrio nijedan dinar za kupovinu knjiga i popunu bibliotečkog fonda.
Kupovine je ipak bilo, ali iz skromnih prihoda članarine samih korisnika, što je daleko od stvarnih potreba korisnika ali i zakonskih standarda.
Za 2016. godinu, opština Kladovo je odobrila 300.000 dinara za kupovinu knjiga.