Porodični seminar Saveza jevrejskih opština Srbije

29.04.2016.

Od 30. aprila do 03. maja 2016.g. u hotelu http://www.hoteldjerdap.com/   biće održan tradicionalni porodični seminar „Život je lep“. Već osmu godinu, oko 400 učesnika porodičnog seminara, okupljaju se u Kladovu i druže se sa meštanima Kladova, deleći sa njima pojedine programe iz svog programskog bogatog opusa.

Porodični seminar se organizuje sa ciljem da se članovi Saveza jevrejskih opština Srbije druže, upoznaju i uče o svom poreklu i judaizmu.

Savez jevrejskih opština Srbije je krovna organizacija jevrejskih opština koja predstavlja jevrejsku zajednicu Srbije u zemlji i inostranstvu i vodi poverene mu poslove radi ostvarenja zajedničkih ciljeva od interesa za celu zajednicu. SJOS ima oko 3.300 članova.

Učesnike, kao i svake godine, očekuju nezaboravan provod uz zanimljiva predavanja i radionice, program za decu, goste predavače, razne radionice, piknik kao i još mnogo iznenađenja.

Program koji je otvoren za zainteresovanu publiku iz Kladova, svake godine se organizuje u saradnji sa Bibliotekom „Centar za kulturu“ Kladovo, i ove godine ovako izgleda:

Subota 30. april 2016.

10,45h – Polaganje venaca na spomenik žrtava Kladovoskog transporta na kladovskom keju

19,00h - Koncert hora “Braća Baruh” – koncerta sala Centra za kulturu

Nedelja 01. maj 2016.

19,30h – Predstava pozorišta „Kralj David“ – „Neidentifikovani prtljag“

Svi programi su besplatni i mogu se pratiti po gore navedenoj satnici u prostorijama Biblioteke „Centar za kulturu“ Kladovo“ u ulici Dunavska br.7.

Koristan link:

http://savezscg.org/blog/porodicni-seminar-u-kladovu/