Poseta v. d. upravnika Narodne biblioteke Srbije

31.07.2021.

U petak 30. jula 2021, v.d. upravnika Narodne biblioteke Srbije, dr Vladimir Pištalo sa saradnicima posetio je Biblioteku "Centar za kulturu" u Kladovu.

Organizovan je obilazak multifunkcionalnog objekta koji pod svojim krovom objedinjava rad I drugih delatnosti iz oblasti kulture a ne samo bibliotečko-informacionu.

v.d. upravnika Narodne biblioteke Srbije, dr Vladimira Pištala, dočekala je direktorka biblioteke, Žaklina Nikolić sa saradnicima.

Sem bibliobusa, obišla se i pozorišno-bioskopska i koncerta sala, galerija, letnja pozornica i sama biblioteka. Istog dana, bibliotekari su uspešno završili redovnu reviziju knjižnog fonda koja se sprovodi jednom u deset godina.

U razgovoru sa predsednikom opštine Kladovo, Sašom Nikolićem, pohvaljen je rad ustanove koja je iako mala, po fondu knjiga, broju korisnika i po statusu imalog grada u unutrašnjosti Srbije, ipak izuzetno uspešna i vidljiva na kulturnoj mapi Srbije ali i Regiona, pre svega po kvalitetnim programskim aktivnostima koji služe za primer u organizaciji mnogo većim sredinama.U rilog tome govore prvo organizovane međunarodne konferencije o nematerijalnoj kulturnoj baštini Kazan kult kao i festivali bibliobusa.

Pohvaljen je i napor osnivača ustanove da se reši dugogodišnji problem prokišnjavanja krova i sanacija elektroinstalacije.