Predavanje “Ključevi uspeha” – Prof.dr Pavle Kovačević

17.05.2013.

Biblioteka “Centra za kulturu” Kladovo organizuje predavanje Prof. dr Pavle Kovačević, lekara i specijaliste Socijalne medicine.

Petak, 24. maj 2913. od 19,00 sati – Centar za kulturu Kladovo – Dom kulture Kladovo.

Prof. dr Pavle Kovačević je magistrirao  i doktorirao na problematici vitalnosti naroda. Radio je kao lekar, savetnik za lekove i stručnjak u Zavodu za zaštitu zdravlja Srbije.

Kao urednik, scenarista i voditelj u školskoj i obrazovno-naučnoj redakciji RTS-a, obogatio je ovu ustanovu svojim nezaboravnim serijama u vezi medicine sa svim drugim oblastima nauke i umetnosti: Krugovi života, Boginja ekologija, Crveni krst na beloj zastavi, Vežbe duha i tela, Svedoci dvadesetog veka, Svet medicine, Svet zdravlja, Izazov i mnoge druge.

Pavle Kovačević je istaknuti književnik i član je Udruženja Književnika Srbije. Izdao je više knjiga od kojih je knjiga Upravljanje sobom doživela 16 izdanja i o njoj je do sada napisano 40 studija. Ovu knjigu smatraju kultnom, jer ideje koje je u knjizi predstavio su primenjive u svim oblastima života i rada. Objavio je više knjiga satiričkih i filozofskih aforizma zbog kojih je ušao u sve naše antologije.

Dr Pavle Kovačević je objavio preko 200 stručnih i naučnih radova. Izdao je dva fakultetska udžbenika: Školska higijena i Ekologija duha.

Autor je republičkog projekta Praćenje psihofizičkog zdravlja učenika i nastavnika u osnovnim školama Srbije, od 1996 godine.

Ogromno iskustvo u povezivanju naučnih disciplina stekao je studirajući na još nekoliko fakulteta i baveći se različitim sportovima: sportski je pilot, takmičio se u višeboju, bio je prvak Srbije u kajaku na divljim vodama, majstor borilačkih veština i nosilac je crnog pojasa u karateu.

Otkrio je nov metod samospoznaje – PAKO metod. Tvorac je psihosinteze.

 

Pavle Kovačević

KLJUČEVI USPEHA

KNJIGE KOJE BI MOGLE DA VAM PROMENE ŽIVOT

ODLOMCI IZ KNJIGA:

Ovo je jedinstvena knjiga, jer se svakim novim čitanjem čovek preporađa na nove načine, više nego što je i predpostavljao da je moguće – UPRAVLJANJE SOBOM

 

Ideje o ovoj knjizi su primenljive u praksi jer uče čoveka da je svaki problem izazov za veći uspeh – UPRAVLJANJE SOBOM U PRAKSI

 

Ova knjiga otkriva tajne čovekove sreće i uči čoveka da je oslobađa – MAŠA

 

Svakog trena se odlučujemo za kraći ili duži život – DUGA JE VEČNOST

 

Pobednički način mišljenja vodi do pobeda – POBEDNIK

 

Na svakoj raskrsnici biraj sebe a ne put kojim ćeš ići - AFORIZMI