Predavanje o ajurvedskoj medicini

21.07.2015.

Dobrodošli na predavanje o ajurvedskoj medicini, koja nudi način života sa ciljem da  ravnoteži telesno, mentalno i duhovno iskustvo čoveka, koja regeneriše telo i donosi mir i zadovoljstvo.

Predavač je Smajo Safić Gupta, Vaidya - tradicionalni ajurvedski doktor sa željom da približi ajurvedu ljudima na području jugoistočne Evrope.

 

Ajurvedska medicina je priznata u brojnim kulturama sveta i poznata je kao jednostavna i delotvorna metoda u preventivnim namenama. Ajurvedska medicina ne prestaje da iznenađuje i čovek počinje razvijati svoju svest vraćajući život na pravi kolosek i obnavljajući urvnoteženost (način života). Čovek, koji živi u području gde preovlađuje sistem Hipokratove (zapadne) medicine, treba biti svestan da je ajurveda značajna energija na zemlji, koju svaki dan živimo-osećamo- dajemo-primamo. Samim tim i kvalitet njegovog zdravstvenog stanja i raspoloženja, već izvire u njegovim mislima i delima.

 

Mesto predavanja: Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo

Datum i vreme predavanja: Četvrtak 23. jul 2015. godine u 19,30

Ulaz - besplatan.

 

Smajo Safić Gupta, Vaidya - tradicionalni ajurvedski lekar, potiče od oca indijskog porekla i majke iz Bosne.

Školovao se u zajednici Ramakrishna Mission Vivekananda u indijskoj državi Sikkim. Stekao je mnoga praktična znanja od pripadnika zajednice Guni (tradicionalni iscelitelji) i Adivasis (tantrički sistem), podržanih od strane indijske vlade zbog svog znanja o botanici i travarstvu - iz njihove riznice znanja potiče današnja ajurvedska farmakologija. U svojoj praksi Ajurvede, koristi i znanja tradicionalne akupunkture, zasnovana na Naturopatiji Suchiveda. Ajurvedskom medicinom se bavi od 1999. 2013 pa je pozvan, da bude predsednik Sekcije ajurvedske tradicionalne medicine u Asocijaciji Integrativne Medicine Slovenije. Autor je brojnih članaka o ajurvedskoj medicini i autor je mnogi knjiga. U Ajurvedi mu je dodeljen konzorcijum profesionalne

djelatnosti u skladu sa normama CCIM, Nju Delhiju, Indija - odeljenje AYUSH sa ciljem da obrazuje kadrove i da budu usmereni ka dostizanju fizičkog i duhovnog blagostanja ljudi.

Za više informacija posetite sajt: www.ayur-ashram.in

Koristan link:

http://www.lovesensa.rs/clanci/holisticke-terapije/ajurvedska-medicina-greska-intelekta-kao-uzrok-bolesti