Predavanje o kvalitetnom besplatnom obrazovanju putem interneta

03.12.2014.

Занима вас историја рок музике? Криптографија? Како да програмирате ауто-робота? Да научите кинески? Дођите у  Библиотеку „Центар за културу“ Кладово и откријте како да брзо и квалитетно овладате новим вештинама!

У четвртак, 11.12. 2014. године у  Библиотеци „Центар за културу“ Кладово, са почетком у 13 часова, Весна Вуксан, библиотекар Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“, представиће савремене тенденције и канале квалитетног бесплатног образовања доступног свим заинтересованим грађанима путем интернета.

У оквиру пројекта Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“ за мрежу јавних библиотека Србије: пренос знања, садржаја и програма, који финансира Министарство културе Републике Србије, до краја 2014. године библиотекари Универзитетске библиотеке посетиће 26 градова у Србији и представити најновија сазнања и препоруке из области доживотног учења које данас путем интернета бесплатно нуде престижни светски универзитети и институти, као што су Беркли, Стенфорд, Јејл, Принстон, универзитети у Токију, Лондону, Копенхагену, и на стотине других академских институција највишег ранга.

Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“ представиће концепт бесплатних онлајн курсева доступних путем портала Coursera и EdX. Ови портали нуде преко хиљаду курсева из различитих области: криптографија, теорија игара, историја рок музике, одрживи развој, програмирање, кинески за почетнике, финансије, и бројне друге који ће сваком полазнику омогућити да према сопственом избору, и у време које му одговара, стекне нова знања највишег квалитета у свега неколико седмица. Поред тога, биће представљен и портал Универзитетске библиотеке „Знање за све“ који нуди снимљена предавања познатих професора са светских универзитета преведена на српски језик захваљујући Клубу волонтера Универзитетске библиотеке.

Предавање се препоручује сем за запослене у библиотеци и за просветне раднике, ученике, студенте и све заинтересоване који желе да усаврше своја сазнања путем интернета.