Predavanje prof. dr Žarka Trebješanina

03.02.2015.

Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo svojoj publici predstavlja prof. dr Žarka Trebješanina psihologa, koji će u sredu 11. februara 2015. godine u 19,00 sati održati predavanje na temu „Uzori i vrednosti mladih u Srbiji“.

Istraživanja uzora mladih uvek su privlačila veliku pažnju javnosti, jer njihovi rezultati otkrivaju koje su to ličnosti koje mladi ljudi cene i na koje se ugledaju. Na taj način saznajemo mnogo toga o tome šta generacija mladih ceni, kakve ličnosti poštuje i obožava, ali i kakvo nam je društvo danas, koje vrednosne orijentacije favorizuje. Sukcesivna istraživanja uzora mladih u Srbiji, pokazuju kako se za nekoliko godina menjaju ovi idoli i uzori.

Danas su uzori mladih pretežno poznate medijske ličnosti, zvezde i zvezdice, često bez pravog zanimanja i valjanih zasluga. Zašto je to tako? Kakva je uloga društva, porodice, vršnjaka i medija u isticanju određene vrste uzora? Mogu li se mladima ponuditi neki drugi, bolji uzori nego što su to estradne zvezde?

Predavanje je besplatno i organizuje se u galerijskom holu Biblioteke „Centar za kulturu“ Kladovo u ambijentu postavljene foto-dokumentacione izložbe „Bio jednom jedan laf“ posvećene Dušku Radoviću, pesniku, piscu, novinaru, aforističaru.  

Prof.dr Žarko Trebješanin, psiholog:

http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%96%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%BE_%D0%A2%D1%80%D0%B5%D0%B1%D1%98%D0%B5%D1%88%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BD

http://www.trebjesanin.info/zarko-trebjesanin-naslovna.html