Premijera filma „VIR“ u kojem jednu od glavnih uloga igra Nebojša Đorđević iz Kladova

09.11.2012.

Domaći film “VIR” u režiji Bojana Vuka Kosovčevića, premijerno će biti emitovan 11.11.2012. u Sava centru.  Debitantski film ovog mladog scenariste i reditelja nudi pravo osveženje srpskoj filmskoj publici. “VIR” govori o Beogradu posmatranom iz ugla tri mlada čoveka u tri posebne priče koje se međusobno prepliću i dopunjuju u 48 sati. Inspirisan je realnim događajima. Svedoči o zgodama i nezgodama mladih pogrešnih ideala, krhkih korena,dok traže svoje mesto u društvu, ljubav, odgovore i izlaz iz životnog vira.

Glavne uloge poverene su Nebojši ĐorđevićuSrđanu Panteliću i Nenadu Okanoviću. Pored njih igraju i Marina VodeničarIvana JovanovićAleksandar MarkovićMilan KovačevićJelena MatijaševićJelica KovačevićDijana SavanovićRadomir Nikolić,Miljan PrljetaBoris JagerIvan KrajišnikNenad Milenković,Slobodan PavelkićAleksandar KanjevacAleksandar Todorović- Todor.
U filmu “VIR”, igraju i velikani našeg glumišta Mirjana Karanović, Dragan Nikolić kao i naš proslavljeni reditelj Emir Kusturica. Njihovo iskustvo i profesionalizam ostavili su neizbrisiv trag na mladu filmsku ekipu.

Film “VIR” od 11. novembra, kada je planirana premijera u Sava centru, obićiće i ostale gradove u Srbiji u nameri da ispriča svoje priče i dopre do uma i srca srpskih gledalaca.

Posebna premijera je planirana u bioskopu Centra za kulturu Kladovu, jer u filmu jednu od glavnih uloga nosi Nebojša Đorđević iz Kladova, dok je producent filma, njegov brat blizanac Nemanja Đorđević.

Opština Kladovo i Centar za kulturu Kladovo su na listi mnogobrojnih sponzora i prijatelja domaćeg filma „VIR“.