Proglašni su pobednici foto konkursa „Knjiga, ti i leto“

11.10.2014.

Biblioteka „Centra za kulturu“ Kladovo organizovala je izložbu svih pristiglih fotografija na foto konkurs „Knjiga, ti i leto“ i svečanu dodelu nagrada.

Konkurs je raspisan avgusta 2014. godine, a nagrade su dodeljenje 11. oktobra 2014. godine u holu ustanove.

Na konkurs je pristiglo 97 fotografija od 43 autora iz 11 gradova.

Maštoviti ljubitelji čitanja i fotografija iz Donjeg Milanovaca, Sremske Mitrovice,  Beograda, Niša, Smederevske Palanke, Knjaževca, Bačke Palanka, Beča, Negotina, Petrovac na Mlavi i Kladova, dali su svoj maksimalni kreativni doprinos da konkurs preraste u manifestaciju koja svojim inspiracijama otvara nove mogućnosti doživaljavanja knjige i čitanja.

Izložba svojim sadržajem, formom i postavkom je ispunila cilj, a to je da se grupa ljubitelja čitanja i fotografije okupila oko iste ideje -  promocija knjige i čitanja koja je tematski zabeležena i vidljiva na ovim fotografijama.

To je razlog više što su se organizatori odlučili da svakog  učesnika konkrusa nagradi poklon knjigom sa posvetom.

Direktora kladovske biblioteke Žaklina Nikolić proglasila je pobednike fotokonkursa „Knjiga, ti leto“ i uručila nagrade, i to;

Prvo mesto – foto digitalni apart marke NIKON osvojila je Jovana Kožokić iz Novog Sipa za fotografiju „Danas učim – sutra sam lider“

Drugo mesto – USB fleš - 8 GB - Teodora Antić iz Kladova za fotografiju „Knjiga, starac i reka … “

Treće mesto – USB fleš - 8 GB - Dunja Antić iz Petrovca na Mlavi za fotografiju „Mala sirena“

Posebne bonus pohvale dobili su;

Suzana Stefanović iz Donjeg Milanovca,

Dragana Jovanović iz Kladova,

Katarina Nešić iz Beča,

Suzana Mihajlović-Jovanović iz Negotina,

Dejan Mihajlović iz Kladova,

Tijana Marjanović iz Kladova,

Aleksandra Bađić iz Kladova.

Bogat fond robnih nagrada i slatkog posluženja, i ove godine obezbedila je d.o.o. „Tekijanka“ Kladovo i vlasnik Živojin Bolbotinović, kojem se i ovom prilikom zahvaljujemo.

Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo je ponosna na trud i originalnost svakog učesnika konkursa ponaosob i ovom prilikom se zahvaljuje na učešću, uloženom trudu i neospornoj kreativnosti.